ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Τα δυσδιάκριτα όρια επιτυχίας και αποτυχίας

Μπορεί να είναι και μια τρίχα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τα όρια στο ποδόσφαιρο μεταξύ της αποθέωσης και της αποτυχίας είναι δυσδιάκριτα. Είναι ένα παιχνίδι που οι οριακές εξελίξεις σε κάποια γεγονότα αλλάζουν τα πάντα. Τα «αν» και τα «εφόσον» σε στιγμές είναι πολλά.

Αν η Ομόνοια κατακτούσε το κύπελλο τότε η χρονιά θα είχε χαρακτηριστεί επιτυχής. Επειδή όμως δεν τα κατάφερε, είναι αντικειμενικά αποτυχημένη, έστω και αν η ομάδα έχει εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το μέγεθος της Ομόνοιας είναι τέτοιο που δεν της επιτρέπει να αισθάνεται ότι έχει κάνει κάτι σπουδαίο.

Ανατρέχουμε στις δηλώσεις που έγιναν χθες από το πρόεδρο Σταύρο Παπασταύρου και το Γιάννη Αναστασίου που από δω και μπρος με βάση την πρόσφατη απόφαση, αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού, σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της επιτροπής προγραμματισμού και τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

«Τώρα προχωράμε αποφασιστικά στην επόμενη ημέρα. Συνεχίζουμε εντατικά τον προγραμματισμό για να είμαστε πιο δυνατοί τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος. Ο δε Ελλαδίτης, είπε μεταξύ άλλων: «Θα υπάρχουν εξελίξεις το καλοκαίρι, θέλουμε να κάνουμε καλύτερη την ομάδα και να έχουμε περισσότερες επιλογές».

Αυτό το πρωτάθλημα θα πρέπει –επί τέλους- να γίνει οδηγός για το μέλλον της Ομόνοιας έτσι ώστε από πλευράς στελέχωσης να αναπτυχθεί, να ανέβει επίπεδο και να ικανοποιήσει τα «θέλω» του κόσμου της και τις επιταγές της ιστορίας της.

Η Ομόνοια έχει χρέος να αποφύγει τα περσινά (και όχι μόνο) ασήκωτα και μοιραία λάθη στο σχεδιασμό (λανθασμένες επιλογές παικτών, ατέλειωτες διαπραγματεύσεις, κινήσεις χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο και ειρμό). Και να προχωρήσει ως εξή΄ς:

Να πλαισιωθεί αυτήν τη φορά με παίκτες που θα μπαίνουν στο γήπεδο και θα παίζουν όπως πρέπει.

Να έχουν αδιαμφισβήτητη ποιότητα και να τα δίνουν όλα γιατί θα είναι μαχητές και ο σύλλογος που αγωνίζονται τους γεμίζει ποδοσφαιρικές παραστάσεις.

Να είναι σε θέση να ολοκληρώνουν νέες σελίδες πράσινης ιστορίας με χρυσά γράμματα.

Να δικαιώνουν την κοινή γνώμη αλλά και το ποδοσφαιρικό αξίωμα που θέλει τα πρωταθλήματα να τα παίρνει ο καλύτερος.

Εννοείται ότι αυτά θα πρέπει να γίνουν ανεξαρτήτως του προχθεσινού αποτελέσματος .

Είπαμε, στο ποδόσφαιρο τα όρια επιτυχίας και αποτυχίας είναι δυσδιάκριτα. Με μια διαφορά πάντως: πως πρέπει να ξεχωρίζεις πότε πλησιάζεις κάπου από τύχη και διάφορες συγκυρίες και όχι από προγραμματισμό!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση