ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Τα όρια του ρόστερ και ο ξαφνικός μπελάς

Σε μια περίοδο που το δυναμικό πιέζεται αφόρητα να και η σκοτούρα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Του Πέτρου Παπαγιώργη

Στα ματς με Εθνικό και Οθέλλο, η Ομόνοια δεν είχε την απόδοση που περιμένει κανείς από μια ομάδα που πρωταγωνιστεί, αλλά  έβγαλε μια αγωνιστική ταυτότητα από ατσάλι και στο τέλος βγήκε νικήτρια. (Σε δυο συνεχόμενα ματς για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα).

Αυτό το γεγονός την αφήνει στα ψηλά, διατηρεί τη δυναμική που υπάρχει στο πράσινο οικοδόμημα, τονώνει την αυτοπεποίθηση και συντηρεί το αίσθημα της (συγκρατημένης) αισιοδοξίας για τη δύσκολη συνέχεια. Αυτήν τη στιγμή η Ομόνοια είναι φουλ συγκεντρωμένη  στο στόχο (γενικώς) και (ειδικώς) στο εκτός έδρας ματς που έρχεται με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα, όπου θα επιδιώξει την τρίτη συνεχόμενη νίκη. Σήμερα αρχίζει η προετοιμασία για αυτό το ματς.

Όμως όσο ο καιρός περνά και η σεζόν προχωρά -φυσιολογικά- το ρόστερ υποβάλλεται σε δυσκολότερα τεστ. Ητοι σε μεγαλύτερη πίεση (το ίδιο συμβαίνει με όλες τις ομάδες). Η αύξηση του βαθμού δυσκολίας έγκειται στο Ότι επέρχονται περισσότερες  κάρτες και οι τραυματισμοί που δημιουργούν απουσίες και κατ’επέκταση προβλήματα στον προπονητή.

Αυτήν τη στιγμή η Ομόνοια υπόκειται σε μια μεγάλη δοκιμασία και καλείται να αντεπεξέλθει. Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Σαιντού Αλιούμ συμπλήρωσαν απαγορευμένο αριθμό καρτών και ο Σωφρόνης Αυγουστή θα κληθεί να αποφασίσει για το πότε θα εκτίσουν την ποινή της τιμωρίας τους. Κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (εκτός) ή την Καρμιώτισσα (εντός).

Τραυματίες αποχώρησαν στον αγώνα με τον Οθέλλο οι Γιάννης Κούσουλος και Ανταμ Μάθιους, Το ότι ο προπονητής τους εκτίμησε πως θα είναι διαθέσιμοι στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα δεν αποτελεί εχέγγυο περί τούτου Ανδρόνικος Κακουλλής και Βέλικο Σίμιτς έχουν πρόβλημα τραυματισμού και η κατάστασή τους θα επανεκτιμηθεί.

Μέσα σε όλα αυτά προστέθηκε και μια σκοτούρα που ήλθε …αιφνιδίως. Σε μια στιγμή δύσκολη που όλο το πράσινο στρατόπεδο πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στο πως θα προχωρήσει με σταθερό βηματισμό στο στόχο …ανακύπτει θέμα Λοΐζου Λοΐζου.

Ο αποκλεισμός του από το ματς της Παρασκευής συζητήθηκε και συζητιέται. Οι πράσινοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες και δια του εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Δημητρίου λέχθηκε πως θέλουν να χειριστούν το όλο θέμα εσωτερικά. Εννοείται ότι η σιωπή πυροδοτεί διάφορα σενάρια με τη λεγεώνα των ηλιθίων του διαδικτύου να είναι στα χάι της. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως πρόκειται για οικονομικής φύσεως ζήτημα.

Ο παίκτης έχει απευθύνει σχετικό αίτημα προς τη διοίκηση, που δεν βλέπει με καλό μάτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα κλίμα δυσαρέσκειας προς το πρόσωπο του παίκτη για αυτήν του την ενέργεια. Δυσαρέσκεια, που κατά τις ενδείξεις έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του από την αποστολή. Θυμίζουμε ότι ο παίκτης προπονήθηκε κανονικά την παραμονή του ματς. Το δε αίτημα του έγινε πριν την Παρασκευή.

Η Ομόνοια έχει κενά που φαίνονται στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα, παρά την ικανοποιητική βαθμολογική της συγκομιδή. Κενά, που περιορίζουν τις δυνατότητες της, ενώ αυτήν τη στιγμή με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται δοκιμάζονται οι αντοχές του ρόστερ με τον κόσμο να περιμένει τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου για ενίσχυση ουσίας.

Οι επί του παρόντος μάχιμοι παίκτες -και ο προπονητής που θα τους διαχειριστεί- θα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα και να παρουσιάσουν μια ομάδα όσο γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική. Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που αναφέραμε πιο πάνω (ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες για ένα ρόστερ που δεν φημίζεται για το βάθος του).

Περιβάλλον, που γίνεται ακόμη πιο δύσκολο από το θέμα που πρόεκυψε με το Λοΐζο Λοΐζου. Ένας μη αναμενόμενος μπελάς, εκνευριστικός για όλους και μάλιστα σε ένα κάκιστο timing. Χειρότερη στιγμή δεν μπορούσε να επιλεγεί από τον ποδοσφαιριστή. Ο μπελάς αυτός πρέπει να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό με το λιγότερο δυνατό κόστος για την ομάδα.

Άντε Ομόνοια να δούμε…

.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση