ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Τι δεν μπορεί να ζητήσει ο προπονητής

Κανόνας της ποδοσφαιρικής πρακτικής

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μετά την απαραίτητη ποδοσφαιρική αυτοκριτική, η Ομόνοια είναι υποχρεωμένη να τραβήξει μια ...πράσινη γραμμή, (κάθε άλλο παρά εύκολο το εγχείρημα), και να κοιτάξει μπροστά.

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, η κατάκτηση μιας προνομιούχας θέσης στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση του κυπέλλου αποτελούν τους (ας το πούμε) μακροπρόθεσμους στόχους. 

Άμεσοι στόχοι είναι η νίκη την ερχόμενη Κυριακή (25.2) στο ματς με τον Άρη και η νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, στο ματς με την ΑΕΖ τη μεθεπόμενη Τετάρτη (28.2). Με άλλα λόγια να πάρει το εισιτήριο που της δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα τρόπαιο σε μια βραδιά. Όπως έγινε με επιτυχία τις δυο προηγούμενες σεζόν. Αν φυσικά η ομάδα παίξει όπως το περασμένο Σαββάτο τότε δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να πετύχει τους στόχους της.

Ο Τσετίλ Ρέιχνταλ δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την ομάδα στα ματς που είναι στον πάγκο. Συνεχίζει τις ανορθογραφίες στην ενδεκάδα ενώ δεν θα τον χαρακτηρίζαμε αυτό που λέμε παρεμβατικό προπονητή. Ηλθε ως εκλεκτός του αποτυχόντα Γέσπερ Γιάνσον (κάτι που τον βάραινε στην γνώμη του κόσμου για το έργο του ). Πήρε μια ομάδα που δεν ήταν δική του, που δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και το κυριότερο που ήταν -και δεν είναι- ανεπαρκώς στελεχωμένη. Αυτά είναι δικαιολογητικά μέχρι ενός σημείου. Παρά τις προσπάθειες του, τη δική του πινελιά δεν την είδαμε.

Η Ομόνοια συνεχίζει να αγωνίζεται σε ένα κλίμα που δεν είναι ιδανικό. Βρίσκεται σε κατάσταση αγωνιστικής μετριότητας , δεν δείχνει φρέσκα, δεν έχει φαντασία και… σπίθα στο παιχνίδι της υστερεί σε μονομαχίες και πάθος. Και το κυριότερο δεν μπορεί να θέσει τα παιχνίδια under control ανεξαρτήτως αντιπάλου .

Το φυσιολογικό ερώτημα που τίθεται αυτή τη στιγμή είναι αν ο Νορβηγός μπορεί να διαχειριστεί τον φόρτο και την πρόθεση της ομάδας να κατακτήσει το κύπελλο και να πλασαριστεί σε προνομιούχα θέση στο τέλος του πρωταθλήματος.

Μπορεί δηλαδή να γυρίσει το κουμπί;

«Θέλουμε ακόμη χρόνο και δουλειά». Αυτό δήλωσε ανάμεσα σε αλλά μετά το ματς με τον Οθέλλο, προσθέτων ότι αναζητά την ιδανική ενδεκάδα για τα πλέι οφ.

Παραθέτω ένα (ενδεικτικό σε περιεχόμενο) απόσπασμα από συνέντευξη του Μίτσελ κατά την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό. (Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στις 28/08/2013).

«Οι προπονητές μπορούν να ζητήσουν πάντα διάφορα πράγματα. Όμως, το μόνο που δεν μπορούν να ζητήσουν είναι χρόνο, γιατί είναι το μόνο που δεν μπορεί κανείς να τους το δώσει. Αν ζητούσα απ' τον πρόεδρο να μου έδινε στη διάθεσή μου τρία χρόνια συμβόλαιο και χρόνο για να ετοιμάσω την ομάδα, ίσως και να μου τα έδινε. Όμως, αυτό δε θα ήταν μία λύση για να κάνω την ομάδα να είναι τώρα καλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση