ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:39
 

Ομόνοια: Το δώρο που δεν άρεσε

Μια παραχώρηση γηπέδου που στην ουσία δεν είναι…παραχώρηση

Newsroom 24sports

Η διοίκηση της Ομόνοιας μέσω ανάρτησής της στα Social Media ενημέρωσε χθες πως θα συνεδριάσει έκτακτα σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο, για να εξετάσει την απάντηση του ΚΟΑ σχετικά με το Μακάρειο στάδιο.

Η σύγκληση συνεδρίας του ΔΣ της εταιρείας αποτελεί την αναπόδραστη εξέλιξη μετά τη χθεσινή απάντηση του ΚΟΑ προς την Ομόνοια για το θέμα της παραχώρησης του Μακαρείου σταδίου στους πράσινους.

Αφού το στάδιο δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας γιατί δόθηκε άδεια για τη λειτουργία του;

Ο πρόεδρος Σταύρος Παπασταύρου έχει από νωρίς ενημερωθεί για την απόφαση του Οργανισμού.

«Προϋπόθεση παραχώρησης χρήσης του Σταδίου στο σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ αποτελεί η ικανοποίηση από το σωματείο των επισημάνσεων που θέτει ή θα θέσει η Αστυνομία για διεξαγωγή των αγώνων του σωματείου στο Μακάρειο Στάδιο». Αυτό είναι απόσπασμα της χθεσινής ανακοίνωσης του ΚΟΑ.

Όταν οι άνθρωποι της Ομόνοιας ανέγνωσαν χθες... «τις επισημάνσεις που θέτει ή θα θέσει η Αστυνομία για διεξαγωγή των αγώνων του σωματείου στο Μακάρειο Στάδιο», τους ήλθε κεραμίδα στο κεφάλι.

Τα ουκ ολίγα έργα τα οποία απαιτούνται, μετά από τις σχετικές απαιτήσεις της αστυνομίας, αφορούν κυρίως την ασφάλεια. Μέχρι και εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης των φιλάθλων απαιτείται από την αστυνομία. Πέραν τούτων απαιτείται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση κατάλληλων μηχανισμών στις εισόδους, η τοποθέτηση μεγάλου αριθμού καρέκλων και η επιδιόρθωση των διαβρωμένων σημείων των κερκίδων.

Tα έργα που ζητά η Αστυνομία για να γίνουν στο Μακάρειο είναι πολλά και σημαντικά. Ήδη όμως έπρεπε να υπήρχαν στο στάδιο από τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου το περασμένο καλοκαίρι. Τα έργα έπρεπε να ήταν συμπληρωμένα με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Και το εύλογο, αλλά άκρως σημαντικό ερώτημα είναι το εξής: Αφού το στάδιο δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας γιατί δόθηκε άδεια για τη λειτουργία του;

Με άλλα λόγια όλοι οι αγώνες που προηγήθηκαν από την… εφαρμογή της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου έγιναν μέσα σε συνθήκες ανασφάλειας. Επίσης, ας υποθέσουμε ότι η Ομόνοια δεν θα αγωνιστεί στο Μακάρειο και ο Ολυμπιακός που αγωνίζεται στο γήπεδο αυτό περιληφθεί στην εξάδα στο νέο πρωτάθλημα και κληθεί να αγωνιστεί με Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, για παράδειγμα. Ολος αυτός ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο, αφού δεν θα γίνουν έργα ( με λεφτά της Ομόνοιας! ) θα βρίσκεται εν κινδύνω.

Ένα άλλο θέμα που τίθεται είναι το ότι ο ΚΟΑ ζήτησε να προχωρήσει στα έργα ο ίδιος με βάση τις δικές του διαδικασίες. Δηλαδή θα καταβάλει –λέμε τώρα - η Ομόνοια τα λεφτά, αλλά τα έργα θα γίνουν με τους ρυθμούς του δημοσίου αφού ο ΚΟΑ δεσμεύεται από τη σχετική νομοθεσία! Με αυτό το δεδομένο,με τον ΚΟΑ δηλαδή να κινείται με ταχύτητα σαλιγκαριού, είναι αδύνατο η Ομόνοια να αγωνιστεί στο Μακάρειο κατά τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Είναι και το οικονομικό. Εκ πρώτης όψεως υπολογίζεται ότι τα έργα θα στοιχίσουν γύρω στις 900 χιλιάδες ευρώ. Η Ομόνοια έχει την πρόθεση να καταβάλει ένα ποσό γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ και τώρα βλέπει αυτό το ποσό να αυξάνεται σημαντικά.

Μέσα σε όλο αυτό το απεχθές σκηνικό συνέρχεται σήμερα το ΔΣ της εταιρείας «Ομόνοια ποδόσφαιρο». Υπενθυμίζεται ότι στις 10 του τρέχοντα μήνα λήγει η διορία υποβολής γηπέδου ως έδρα για το νέο πρωτάθλημα.

Για το αν θα κάνει δώρο στην εορτάζουσα Ομόνοια ρωτήθηκε χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΚΟΑ. Το έκανε το δώρο, αλλά σαφώς και δεν άρεσε στον παραλήπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X