ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Το ιδιότυπο τρεμπλ

Το πρωτάθλημα, η πρόκριση σε Ευρωπαϊκό όμιλο και το …με αιτία ποιοτικότατο Κυπριακό υλικό της ομάδας

«Είναι μακροχρόνιοι οι στόχοι. Υπάρχουν ορισμένοι μικροί, όπως είδατε στο τελευταίο παιχνίδι ο προπονητής θα χρησιμοποιεί. Θέλουμε την μισή ομάδα να είναι από τις Ακαδημίες. Σε 2-3 χρόνια να έχουμε Ομονοιάτες που βγήκαν από τις Ακαδημίες. Είναι από τους κυριότερους λόγους που ήρθα. Η Ομόνοια μπορεί να αναπτύξει παίκτες».

Αυτή ήταν η απάντηση του Σταύρου Παπασταύρου στο πως αξιολογεί την επένδυση στην ακαδημία της Ομόνοιας σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στις 27 Δεκεμβρίου του 2018.

Οι πλείστοι εκ των προαναφερθέντων είναι ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών

Ο Σταύρος Παπασταύρου είχε θέσει την ανάπτυξη και την προώθηση Κυπρίων παικτών από την έναρξη της λειτουργίας της εταιρείας. Γ ι’ αυτό και προχώρησε στην πλήρη αναδιοργάνωση και βελτίωση των συνθηκών στην Ακαδημία. Υπήρχε δηλαδή σχέδιο και πλάνο, με την σφραγίδα του ώστε η Ομόνοια να προωθήσει και να αναδείξει τα δικά της παιδιά.

Ο Πρόεδρος θέλησε να αναπτυχθεί η Ακαδημία με μια δομή και ένα πλάνο ώστε να δημιουργηθούν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Να γίνει σωστή δουλειά με αυτούς και να βρεθεί ο τρόπος να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα.

Είναι πλάνο της Διοίκησης να εντάσσονται στην πρώτη ομάδα γενικότερα Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Όχι κατ’ανάγκη προερχόμενοι από τις «πράσινες» Ακαδημίες. Το πλάνο περιλαμβάνει τη δημιουργία ανταγωνιστικού υλικού και από πλευράς Κύπριων παικτών, γενικώς.

Η ποιότητα είναι ευπρόσδκετη και …έξωθεν. Ο Γιάννης Κούσουλος είναι το φωτεινό παράδειγμα. Εντάχθηκε στην Ομόνοια από το πρώτο καλοκαίρι της παρουσίας του Σταύρου Παπασταύρου. Φέτος ήλθε ο Πάρις Ψάλτης που έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με τοξ Ολυμπιακό ενώ το καλοκαίρι του 2019 η Ομόνοια πήρε τον ταλαντούχο Νικόλα Παναγιώτου από την Ανόρθωση. Νεαρούς ποδοσφαιριστές η Ομόνοια πήρε και για τις Ακαδημίες.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και όσο η Ομόνοια βαδίζει στο δρόμο των επιτυχιών γίνεται ολοένα και πιο ελκυστική για τον κάθε φιλόδοξο νεαρό παίκτη. Αυτή η έλξη βέβαια υπάρχει και λόγω της δημοφιλίας της ομάδας.

Τέσσερις παίκτες της Ομόνοιας συμπεριλαμβάνονται στις πρόσφατες κλήσεις του Νίκου Κωστένογλου για τους δύο εκτός έδρας φιλικούς αγώνες που θα δώσει η εθνική (στις 4 Ιουνίου την Ουγγαρία και στις 7 Ιουνίου την Ουκρανία). Πρόκειται για τους Γιάννη Κούσουλο, Κωνσταντίνο Παναγή, Λοΐζο Λοΐζου και Φώτη Παπουλή, ενώ απουσιάζει ο Μαρίνος Τζιωνής, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση, όπως και ο Ανδρόνικος Κακουλλής.

Στο ημεδαπό ρόστερ των πρασίνων περιλαμβάνονται επίσης οι Νικόλας Παναγιώτου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Βενιζέλου, Χαράλαμπος Κυριακίδης και εδώ και λίγες μέρες ο Πάρις Ψάλτης.

Οι πλείστοι εκ των προαναφερθέντων είναι ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών και έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν τη σφραγίδα τους και στην Ομόνοια και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με βάση το πώς κοστολογούνται από την transfermarkt.com όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην απελθούσα σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα πρώτος είναι ο Γκιόργκι Κβιτάλια (1.800.000) δεύτερος ο Ανουάρ Τουχανί(1.200.000) οι Ιωάννης Κούσουλος και Μαρίνος Τζιωνής! κοστολογούνται με 1.200.000 ευρώ όπως και ο Γκάγιας Ζαχίντ. Οι δυο πρώτοι φεύγουν, ενώ ο Ζαχίντ μένει ελεύθερος από το ΑΠΟΕΛ. Άρα οι ποδοσφαιριστές στο Κυπριακό πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία ανήκουν αυτή την στιγμή στη Ομόνοια.

Όσο για το σούπερ ταλέντο Λοΐζο Λοΐζου τον «λιγουρεύονται» Ευρωπαϊκοί σύλλογοι με τη Μπρυζ να είναι τώρα στο προσκήνιο.

Οι περισσότεροι Κύπριοι πράσινοι διεθνείς είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και συνέβαλαν τα μάλα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το ρόστερ της Ομόνοιας διαθέτει πολύ πλούσιο κυπριακό ταλέντο. Το ποιοτικότερο από όλες τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας.

Ασφαλώς το Κυπριακό στοιχείο θα απαντάται συχνάκις στις κύριες επιλογές του Χένινγκ Μπεργκ και στη νέα σεζόν. Ο Νορβηγός είναι ο άνθρωπος πού με τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις και απαλλαγμένος συμπλεγμάτων (ευτυχώς για την Ομόνοια δεν μεγάλωσε μέσα στο πνιγηρό περιβάλλον του Κυπριακού ποδοσφαιρικού μικρόκοσμου) εφάρμοσε στο ακέραιο το επενδυτικό πλάνο παρά το ιδιαίτερα δυσχερές περιβάλλον στο οποίο κλήθηκε να λειτουργήσει. Η ομάδα διεκδικούσε ταυτόχρονα το πρωτάθλημα και την είσοδο σε Ευρωπαϊκό όμιλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και πέτυχε σε όλα. Ένα ιδιότυπο τρεμπλ (πρωτάθλημα, όμιλοι, ανάδειξη παικτών).

Δεν είναι τύχη, ούτε σύμπτωση αυτό που γίνεται, αλλά πίστη στο πλάνο και στην φιλοσοφία που περνάει η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση