ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Το... κλίμα για τον Μποτεάκ και η αναμονή

Όλα εξαρτώνται από τον Λένον ο οποίος θα λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σε πρόσφατο μας ρεπορτάζ το οποίο αφορούσε στα συμβόλαια παικτών τα οποία ολοκληρώνονται με το τέλος της τρέχουσας σεζόν στην Ομόνοια, τονίστηκε ότι ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Νιλ Λένον, θα φροντίσει να είναι εντελώς βέβαιος για κάποιους ποδοσφαιριστές, προτού ληφθεί από κοινού η απόφαση για ανανέωση της σύμβασής τους με τη διοίκηση.

Κάποια μέλη της Ομάδας Προγραμματισμού προκρίνουν την ανανέωση συμβολαίου με κάποιους ποδοσφαιριστές έχοντας άποψη ότι θα είναι καλό να συνεχίσουν και στη νέα σεζόν και αυτό είναι ήδη γνωστό. Για αγωνιστικούς λόγους, για την προσφορά τους και επειδή χρειάζεται απαραίτητα και η εμπειρία κάποιων στο ρόστερ για την ομαλή προσαρμογή των παικτών που θα αποκτηθούν το επόμενο Καλοκαίρι αλλά και για να βοηθιούνται οι νεαροί, κυρίως αυτοί που βρίσκονται στον… προθάλαμο για την ανδρική ομάδα.

Από εκεί και πέρα όμως, η άποψη που θα σχηματίσει ο Λένον μέσω των αγώνων που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν θα είναι καθοριστική. Για αυτό και ο Ιρλανδός τεχνικός προέτρεψε τους συνεργάτες του στην Ομάδα Προγραμματισμού και στο τεχνικό τιμ να περιμένουν για λίγο καιρό ακόμη.

Σε κάποιους δεν θα προταθεί καν ανανέωση συμβολαίου, αυτό είναι δεδομένο έτσι; Κάποιοι άλλοι δε, είτε τους προταθεί νέα σύμβαση με τη διοίκηση, είτε όχι, δεν πρόκειται να φοράνε τη φανέλα με το «τριφύλλι» στην επόμενη σεζόν. Και οι λόγοι αφορούν καθαρά σε επιθυμίες προσωπικού και οικογενειακού περιεχομένου, σε συμφωνία τους με κάποια άλλη ομάδα, στην αδυναμία να καλυφθούν τα οικονομικά «θέλω» τους και σε κάποια άλλα δεδομένα με τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

Από την άλλη, υπάρχει και μία κατηγορία παικτών που αν η Ομόνοια επιθυμεί να τους κρατήσει, δεν θα είναι δύσκολη η διαδικασία ανανέωσης συμβολαίου όταν έρθει η ώρα των επαφών και των υπογραφών (βλέπε παράδειγμα Φώτη Παπουλλή). Και σε αυτήν την Κατηγορία, εντάσσεται και ο Ερίκ Μποτεάκ. Με τον Γάλλο έμπειρο εξτρέμ, ο οποίος από τότε που επέστρεψε από τραυματισμό μόνο θετικές παρουσίες καταγράφει στο γήπεδο, δεν έγινε κάποια επαφή για διαπραγμάτευση.

Από κάποιους στο σύλλογο προκρίνεται η παραμονή του 35χρονου -οσονούπω- άσου, αφού για διάφορους λόγους ίσως θεωρηθεί χρήσιμος στο ρόστερ για τη νέα σεζόν, αλλά ακόμη δεν προκύπτουν ξεκάθαρα δεδομένα λόγω της αναμονής που έχει ζητήσει ο Λένον. Ο ίδιος δίνει προτεραιότητα στην Ομόνοια και δεν μπήκε καν ακόμη στη διαδικασία ουσιαστικών επαφών με άλλη ομάδα, περιμένοντας να ενημερωθεί πρώτα για τις προθέσεις του προπονητή και των συνεργατών του. Κι αν δεν συμβεί αυτό, τότε η επιθυμία του είναι να μείνει στην Κύπρο.

Από την επίσημη Ομόνοια δεν πρόκειται να γίνει κάποια αναφορά περί των πιο πάνω όσο η σεζόν «τρέχει», αφού όπως τονίστηκε προηγουμένως, ξεκάθαρα δεδομένα ακόμη δεν υπάρχουν και δεν θα προκύψουν προτού ο Λένον σχηματίσει ασφαλή άποψη για όσους θεωρήσει ότι ταιριάζουν στο «τριφύλλι» της νέα Σεζόν. Για λόγους που θα σχετίζονται και πέραν του αγωνιστικού.

Υπενθυμίζουμε τους παίκτες των οποίων ολοκληρώνεται το συμβόλαιο (σε παρένθεση η ηλικία τους): Φώτης Παπουλής (37), Ερίκ Μποτεάκ (34), Αμντουλαχί Σέχου (29), Μιξ Ντίσκερουντ (31), Τομάς Χούμποτσαν (36), Τζόρντι Γκόμεθ (36), Ερνέστ Ασάντε (33), Μάρκο Τσέποβιτς (30), Φρανσίσκο Κίκο (29), Κάσπερ Χοράτσα (23 / τερματοφύλακας) και Μαξιμιλιάνο Λοβέρα (23 / δανεικός από Ολυμπιακό Πειραιώς).

Καταληκτικά: Στο μυαλό οποιουδήποτε οπαδού, μπορούν να γίνουν κάποιες σκέψεις ασφαλείς ή λογικές περί… ρευστότητας και δεδομένων όσον αφορά στο ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση