ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Το μετέωρο βήμα της ενίσχυσης

Τη Δευτέρα διεξάγεται το τρίτο ματς από τότε που άρχισε η μετεγγραφική περίοδος και υπάρχει ένας νέος αλλά ανέτοιμος παίκτης

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η νίκη επί της Δόξας ήταν ένα ακόμη θετικό ακόμη βήμα, ενώ τη Δευτέρα στο ΓΣΠ με αντίπαλο την ΑΕΛ ζητούμενο είναι άλλο ένα βήμα θετικότητας.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει η Ομόνοια, τον έναν από τους δύο της στόχους. Δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος. Βήμα βήμα προς την επιτυχία.

Είμαι υποχρεωμένος να περάσω στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ, η οποία ξεκίνησε (ο κόσμος θέλει να πιστεύει πως θα συνεχιστεί), με μία θεωρητικά εξαιρετική κίνηση. Η μετεγγραφή του Ισμαήλ Σράντι προσδίδει βάθος και ποιότητα στο ρόστερ, σε μια στιγμή που η μάχη προσέγγισης των Ευρωπαϊκών θέσεων -δεν αναφερόμαστε τούτη την ώρα στην κορυφή - και κατάκτησης διακρίσεων, εντείνεται. Όπως διαπιστώνεται οι ομάδες έχουν επιδοθεί σε μια χειμερινή μετεγγραφική κινητοποίηση επιδιώκοντας να ισχυροποιηθούν και να διεκδικήσουν ότι έχουν για στόχο τους.

Χρησιμοποιήθηκε ο όρος «θεωρητικά εξαιρετική κίνηση» για την περίπτωση του Λίβυου. Αυτό γίνεται για ένα απλούστατο λόγο. Ο παίκτης είναι εκτός ρυθμού αφού έχει να παίξει επίσημο ματς από τον περασμένο Ιούλιο. Ανεξαρτήτως τούτου, ο παίκτης με το που θα βρει ρυθμό, κάτι που εξαρτάται κυρίως από τον ίδιο, δίνει στην ομάδα επίπεδο, ποιότητα και ισχύ.

Με έναν ή και δυο ακόμη παίκτες του ίδιου επιπέδου, ενδυναμώνεται η ομάδα και αυξάνονται οι πιθανότητες υλοποίησης των στόχων. Όμως για την ώρα, κανείς δεν ξέρει αν αυτό θα γίνει. Θυμίζω ότι η Ομόνοια επίσημα είπε ότι θα γίνουν μόνο αντικαταστάσεις παικτών.

Το ότι γίνεται προσπάθεια περεταίρω ενίσχυσης είναι δεδομένο. Το θέμα είναι να γίνει η ενίσχυση στην πράξη και μάλιστα εγκαίρως για να προσδώσει βάθος και ποιότητα στην ομάδα. Όχι όπως πέρυσι που ήλθαν οι Τιμ Μάταβς και Μάξι Λοβέρα στις 30 και 31 Ιανουαρίου αντιστοίχως και ελάχιστα πρόσφεραν.

Όσο περνά ο χρόνος ανεκμετάλλευτος, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να αυξήσει την ισχύ της η ομάδα. Ήδη ο μήνας έχει 13 – μπήκαμε δηλαδή σχεδόν στα μισά- η ομάδα αγωνίζεται τη Δευτέρα και ίσως  παίξει ο Σράντι για να πάρει τα πρώτα του λεπτά.

Όχι τόσο για να βοηθήσει –μακάρι να το κάνει- όσο για να πάρει χρόνο στα πόδια του. Και σήμερα να ανακοινωθεί παίκτης δεν θα είναι παρών τη Δευτέρα. Δηλαδή στο τρίτο ματς από την έναρξη της μετεγγραφικής περιόδου θα έχει ενδεχομένως συμμετοχή ένας ανέτοιμος παίκτης.

Η προσπάθεια όσων ανταγωνίζονται για τη διάκριση είναι έντονη όπως και η προσπάθεια για ενίσχυση. Αυτά δείχνουν ότι από εδώ και πέρα η μάχη θα είναι πολύ πιο σκληρή. Και η Ομόνοια θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση