ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:02
 

Ομόνοια: Το σήριαλ και το ματς που είναι στον… αέρα

Η συνάντηση με τον ΚΟΑ για το Μακάρειο και η πρεμιέρα με τη Δόξα

Το σήριαλ του φετινού καλοκαιρού είναι, άνευ συναγωνισμού, το αίτημα της Ομόνοιας για χρήση του Μακαρείου κατά την επικείμενη σεζόν. Όχι βέβαια το αίτημα ως αίτημα αυτό καθεαυτό, αλλά το ιλαροτραγικό σκηνικό που δημιουργήθηκε και ανέδειξε για πολλοστή φορά την παροιμιώδη ανευθυνότητα που μας χαρακτηρίζει ως κοινωνία.

Ανευθυνότητα που περιγράφεται ως εξής: Το 2014 ψηφίσαμε νόμο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, το 2018 θέσαμε σε εφαρμογή την κάρτα φιλάθλου –που ήταν μέρος του- και το 2019 ανακαλύψαμε πως τα γήπεδα μας δεν πληρούν τα κριτήρια ασφαλείας, ενώ το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δεν είναι σύγχρονο και δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου για την κάρτα φιλάθλου!

Η όποια εξέλιξη επηρεάζει πάντως την Ομόνοια στην ευρύτερη στην προσπάθειά της για να αποκτήσει το δικό της γήπεδο

Η Ομόνοια με ανακοίνωση της ημερομηνίας 6 6.19, είχε εκφράσει πρόθεση αιτήματος στον ΚΟΑ για κατεδάφιση του Μακαρείου σταδίου και ανέγερση νέου σύγχρονου γηπέδου στον ίδιο χώρο με το γήπεδο να εξακολουθεί να ανήκει στον οργανισμό.

Στις 7 και 13 Ιούνη στάληκε επιστολή στη γενική διευθύντρια του οργανισμού Μαίρη Xαραλάμπους- Παπαμιλτιάδους επαναλαμβάνοντας την πρόταση της εταιρείας για να ανοικοδομήσουν το Μακάρειο και να εξακολουθεί αυτό να ανήκει στον οργανισμό. Μία εβδομάδα και κάτι αργότερα ο ΚΟΑ απάντησε ότι η συνάντηση θα γίνει στις 9 Ιούλη, δηλαδή σήμερα.

Ομόνοια και ΚΟΑ συναντώνται σήμερα στα γραφεία του οργανισμού στις 11 πμ για να τεθεί τα θέμα από την ομάδα της Λευκωσίας. Τι θα προκύψει… άγνωστο. Βέβαια με βάση τα πεπραγμένα δεν υπάρχει η εκτίμηση ότι θα γίνει κάτι ουσιαστικό.

Εγγυήσεις 

Πέραν αυτών, θυμίζουμε και τι είχε περιλάβει η Ομόνοια στην ανακοίνωση της: «Θα ζητήσουμε από την ΚΟΠ, σε περίπτωση που προτίθεται να ορίζει παιχνίδια στο Μακάρειο στάδιο, να εγγυηθεί την ασφάλεια αθλητών, προσωπικού και φιλάθλων, αλλά και τη σωστή αστυνόμευση σύμφωνα με τη νομοθεσία. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η ΚΟΠ αδυνατεί να δώσει τις πιο πάνω εγγυήσεις, τότε δεν επιθυμούμε να αγωνιστούμε στο Μακάρειο στάδιο καθώς δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο κανένα από την ομάδα μας».

Και αυτή η παράμετρος θα τεθεί σήμερα. Η Ομόνοια που στην πρεμιέρα -25,26. 8- αγωνίζεται στο, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, πεπαλαιωμένο Μακάρειο, με αντίπαλο τη Δόξα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας θα θέσει ότι αυτό που έχει εξαγγείλει, ισχύει…

Θυμίζουμε ότι πέρυσι στο Μακάρειο στη συνάντηση με αντίπαλο τη Δόξα κόπηκαν γύρω στις 7 χιλιάδες εισιτήρια.

«Το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κερκίδας δεξιά και αριστερά του χώρου των επισήμων του σταδίου είναι εντελώς ακατάλληλο για χρήση και υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των φιλάθλων».

Αυτά αναφέρονται στην έκθεση της Αστυνομίας για αστυνόμευση αγώνων στο Μακάρειο. Τα ερώτημα. Εγγυάται η ΚΟΠ ότι κατά την διάρκεια του ματς φίλαθλοι δεν θα μετακινηθούν προς τα κει;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Ψάχνετε για ένα επείγον δάνειο; Έχω καλά νέα για εσάς! Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  01:32

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X