ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Το «θέλω» να υπερισχύσει του «μπορώ»

Αυτή είναι η κατάσταση πραγμάτων σχετικά με τους ποδοσφαιριστές

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

«Η ομάδα έχει κάποιες μέρες να ξαναφρεσκαριστεί και να είναι όπως πρέπει κόντρα στην Βασιλεία την Πέμπτη σ' ένα σπουδαίο και πολύ σημαντικό ματς από κάθε πλευρά».

Αυτό θα ήταν απόσπασμα από ένα φανταστικό ρεπορτάζ που θα γραφόταν σε κάποιο χρονικό σημείο μετά το ματς με την Ανόρθωση αν τα πράγματα κυλούσαν φέτος θετικά για την Ομόνοια. Όμως …«Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε κι αλλού, αλλού η ζωή μας πάει», κατά που άδει ο Αντώνης Καλογιάννης.

Το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της φετινής ομάδας, προς το παρόν φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσει νίκες και να διασφαλίσει μια πορεία διεκδίκησης του τίτλου και πρόκρισης στους 16 στο Κόνφερενς Λινγκ.

Η Ομόνοια δυσκολεύεται να είναι παραγωγική, δυσκολεύεται να γίνει κυριαρχική, δυσκολεύεται να βρει τις νίκες. Υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία στο να εκμεταλλευτεί την κατοχή μπάλας, για να κερδίσει μέτρα και να γίνει δημιουργικός.

Τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα δεν ήρθαν συμπτωματικά. Οφείλονται όχι μόνο στα προαναφερθέντα αλλά και στη σωστή ανάγνωση του παιχνιδιού της από τους αντιπάλους. Δυστυχώς για την Ομόνοια έχουν μάθει και οι πέτρες πως παίζει.

«Παίζουμε σωστά και τα αποτελέσματα ακολουθούν». Αυτή είναι η συνταγή Μπεργκ. Η Ομόνοια φέτος μέχρι στιγμής, δεν είναι η ομάδα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε επί των ημερών του Νορβηγού. Γιατί ούτε σωστά παίζει, ούτε αποτελέσματα θετικά παίρνει.

Ο προπονητής πρέπει να βρει τρόπους, ώστε να κάνει πιο φρέσκια, πιο γρήγορη την ομάδα. Και φυσικά αυτά δεν τα βρίσκεις με τις εμμονές στη χρήση του υλικού.

Και κάτι άλλο. Είναι δύσκολο το να παίζεις 4-4-2, και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, όταν το δίδυμο στα χαφ, δεν είναι και το πιο αθλητικό.

Να γίνει λοιπόν η ομάδα πιο φρέσκια και πιο γρήγορη. Όσο γίνεται όμως γιατί αυτό που έγινε το καλοκαίρι (μη λέμε τα ίδια και τα ίδια) δεν …ξεγίνεται. Άρα ο κόουτς ξέρει πως το έργο του δεν είναι εύκολο. Όσο για τις αλλαγές που είναι επιβεβλημένες, εκ των πραγμάτων, αργούν ακόμη.

Πριν την έναρξη της σεζόν με βάση όλες τις εκτιμήσεις, που σαφώς και ανάγονταν στη σφαίρα της θεωρίας, το «θέλω» των παικτών συνταυτίζονταν με το «μπορώ». Τώρα –μπήκαμε ήδη στο Νοέμβριο - δυστυχώς με την τροπή που πήραν τα πράγματα και την παραδοχή από τον προπονητή ότι η περσινή ομάδα είναι καλύτερη από τη φετινή, η επιθυμία είναι όπως το «θέλω» υπερισχύσει του «μπορώ».

Οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία, όντες σε διαδικασία επαναρύθμισης επικεντρώνονται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που περιλαμβάνουν τους αγώνες με τη Βασιλεία στο ΓΣΠ την Πέμπτη και τον Εθνικό στο Δασάκι την Κυριακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

«Χ» με Γκόμεθ... at the buzzer!

«Χ» με Γκόμεθ... at the buzzer!

Η Πάφος έφτασε μια ανάσα από ένα ακόμα σπουδαίο τρίποντο, όμως αρχηγός της Ομόνοιας ισοφάρισε στο τελευταίο δευτερόλεπτο
24sports.com.cy
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X