ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: To θεώρημα... στη μετά Λάρκου εποχή

Το προσεχές χρονικό διάστημα μοιάζει καθοριστικό ως προς την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Έφυγε ο Λάρκου, κάποιοι έκλαψαν και θρήνησαν, κάποιοι δεν τους κάηκε καρφί και κάποιοι πιο μπασμένοι απλά το προσέγγισαν ως φυσική εξέλιξη νοουμένου ότι γνώριζαν εδώ και καιρό ότι κάτι δυσλειτουργεί.

Ανεξαρτήτως τι πιστεύει ο καθένας και ποια άποψη σχημάτισε γύρω από τη φυγή του Λάρκου, το πλέον ενθαρρυντικό είναι ότι ο κόσμος της Ομόνοιας δεν έδειξε να ταλαιπωρείται από τη διαδεδομένη εδώ στην Κύπρο, πάθηση της προσωπολατρίας. Δεν επικράτησαν ευτυχώς η καταστροφολογία, μήτε η εσωστρέφεια και δεν υπήρξε πανικός ωσάν και ένας φαντασιακός Μωυσής μας εγκατέλειψε καθώς διασχίζαμε τη θάλασσα.

Ο πρώην πια αθλητικός διευθυντής, αποχώρησε αξιοπρεπώς και η πλειοψηφία του κόσμου έτσι ακριβώς το αντιλήφθηκε. Το έργο του αναμφισβήτητα θα κριθεί και κακά τα ψέματα δύσκολα θ' αξιολογηθεί με αρνητικό πρόσημο.

Άμα με ρωτάς, θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Λάρκου ήταν ακριβώς ότι εφάρμοσε τα αυτονόητα. Μοίρασε καθήκοντα, σχεδίασε οργανόγραμμα, επέλεξε σωστούς συνεργάτες και κυρίως πίστεψε μέχρι ενός χρονικού σημείου τον Μπεργκ, που με την σειρά του τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Εάν θεωρείς ότι η τήρηση του αυτονόητου σ’ αυτό το νησί, είναι εξασφαλισμένη, κοίταξε γύρω σου και βγάλε συμπέρασμα. Αν διαφωνείς… τότε κοίταξε στον καθρέφτη.

Ευκόλως εννοείται ότι πέραν από τα σωστά, έγιναν εκ μέρους του και πολλά λάθη. Ως προς το κομμάτι που έχει να κάνει με την επικοινωνία, οι παλιομοδίτικες τακτικές που υιοθετήθηκαν επί της θητείας του, δεν τιμούν κανένα και καλό θα ήταν να εγκαταλειφθούν.

Επιπλέον, η στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια της κρίσης λίγες μόλις εβδομάδες πριν γνωστοποιηθεί η αποδέσμευση του, δεν αποδείχθηκε βοηθητική και σε καμία περίπτωση καθόλου προστατευτική για την ομάδα και τους συνεργάτες του. Επί τούτου, από τότε είχαμε επισημάνει τα λάθη και το κενό εξουσίας που παρατηρήθηκε ενόσω ηγείτο της εταιρείας.

Όπως και να έχει, έχουμε πλέον εισαχθεί στην μετά- Λάρκου εποχή, η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν λάβουμε υπόψη και τα καθήκοντα που διατηρούσε ενόσω ήταν στην ομάδα και τον καθιστούσαν αθλητικό διευθυντή.

Ο Λάρκου είχε άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο, ήταν μέλος του Δ.Σ της εταιρείας, ήταν υπεύθυνος για τα γραφεία, τη λειτουργία του Ηλίας Πούλλος ακόμη και το πρόσωπο της ομάδας έτσι όπως έβγαινε στην δημόσια εικόνα της. Εννοείται ότι πέραν αυτών, είχε άμεση ανάμειξη με τον προγραμματισμό και κάθε λογής συναλλαγή που αφορούσε τις προσθαφαιρέσεις του ρόστερ.

Στην Ομόνοια πια, τέτοιο μοντέλο μέσα από το οποίο θα συσσωρεύονται τόσες εξουσίες σ’ ένα πρόσωπο δεν επιθυμούν ούτε και πρόκειται να επαναλάβουν.

Τέτοιο θεώρημα δεν υφίσταται, αντιθέτως θ’ αναθεωρηθεί καθότι ο Παπασταύρου επιθυμεί την κατανομή ρόλων και ως προς το κομμάτι ενίσχυσης της ομάδας κάτι πιο εξιδεικευμένο. Αν είναι δηλαδή να προσληφθεί άτομο για να ενισχύσει την ομάδα θα είναι τεχνικός διευθυντής με την κλασσική έννοια.

Το άτομο δηλαδή που θα εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις και τις διασυνδέσεις για τις αγορές και πωλήσεις παικτών όπως επίσης και τη διαμόρφωση του ρόστερ γενικότερα.

Αν λάβουμε υπόψη την αίσθηση της αδικίας που νιώθει ο Παπασταύρου ως προς την τιμή που πουλούν οι κυπριακές ομάδες στο διεθνή χώρο, θα πρέπει να θεωρείται πιθανή πρόσληψη ξένου ο οποίος γνωρίζει εκ των έσω το διεθνές παζάρι και έχει την δύναμη ν’ ανατρέψει τις ισορροπίες.

Προς το παρόν είναι αλήθεια ότι δεν έχει ακόμη παρθεί απόφαση για πρόσληψη τεχνικού διευθυντή αφού Μπεργκ και Σίμος Ταραπουλούζης θα επωμιστούν το χειμερινό προγραμματισμό, βασιζόμενοι στην προεργασία που έχει ήδη επιτευχθεί από τους μηχανισμούς της ομα΄δας.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα αξιολογηθεί η κατάσταση και αναλόγως θα παρθούν αποφάσεις. Σε περίπτωση πάντως που κριθεί αναγκαία η ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος, τότε η πρόσληψη θα σχετίζεται με άτομο ειδικό στο στήσιμο και σχεδιασμό της ομάδας, με ανεπτυγμένο διεθνές δίχτυο για να αποτελέσει έτσι μέλος του τιμ που θα ηγηθεί της Ομόνοιας του 22-23.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση