ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παναγιώτης Ζαχαρίου: Εξτρέμ με ταχύτητα και γκολ

Ενισχύεται η πράσινη φαρέτρα με τη μετεγγραφή του ταλαντούχου Κύπριου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

«Τζιαι τωρά ήντα χαπάρκα»; Η ερώτηση απευθύνεται σε όσους Ομονοιάτες φώναζαν τόσον καιρό ότι η ομάδα τους δεν διαθέτει υλικό. Προσέξτε. Όχι ότι απλώς αργούσε να κάνει μετεγγραφές, αλλά ότι δεν είχε ούτε βάθος!

Χθες ενέταξε στη δύναμη της και τον Παναγιώτη Ζαχαρίου. Προσθέστε και το Φουάντ Μπασιρού, βάλτε και τους λοιπούς και δείτε το …αβαθές του ρόστερ.

Ο εκ Πάφου ορμώμενος ποδοσφαιριστής, (γεννηθείς στις 26 .2. 1996), άφησε τον Ολυμπιακό και πήγε στη συμπολίτισσα Ομόνοια, έχων ασφαλώς μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσδοκίες αφού τα μεγέθη των δυο ομάδων είναι πολύ διαφορετικά. Μετά από αρκετά ups and downs η μετεγγραφή επιτελέστηκε αφού και η πίεση του ποδοσφαιριστή – με την καλή έννοια –έκανε σαφές στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι ήθελε να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Όχι γιατί ήταν από κούνια Ομονοιάτης, αλλά γιατί ξέρει ότι σε αυτή την ομάδα μπορεί να υλοποιήσει μεγαλύτερους στόχους.

Τι δίνει στην Ομόνοια ο Παναγιώτης Ζαχαρίου; Καταρχήν προστίθεται στους ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν ως ακραίοι μεσοεπιθετικοί με αποτέλεσμα η πρωταθλήτρια να διαθέτει μια επιθυμητή για ομάδα τριπλού στόχου – πρωτάθλημα κύπελλο, καλή Ευρωπαϊκή πορεία- πληρότητα στο χώρο. Επίσης αυτή η αριθμητική πληρότητα συνοδεύεται και από πληρότητα που αφορά τις θέσεις.

Υπάρχουν δηλαδή παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις στον κεντροεπιθετικό χώρο, γεγονός που διευκολύνει τον Χένινγκ Μπεργκ όσον αφορά την ευχέρεια επιλογής κινήσεων και γενικότερα εξεύρεσης τρόπων ανάπτυξης της ομάδας. Οι Έρικ Μποτεάκ, Λοΐζος Λοϊζου, Μαρίνος Τζιωνής , Ιγιάγι Αντιεμγουέν , Ερνστ Ασάντε, Φώτης Παπουλής. Αυξάνει ο νεοφερμένος αριθμητικά την «ομάδα» αυτή και δίνει πλάτος στην επίθεση.

Μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επιθετικής γραμμής, τόσο στις δυο πτέρυγες, όσο και πίσω από τον επιθετικό. Μπορεί με άλλα λόγια, να ανταποκριθεί σε τρεις ρόλους στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Έχει καλή τεχνική κατάρτιση, καλή ντρίμπλα, ενώ έχει καλή σχέση με τα δίχτυα. Είναι γρήγορος, -έχει και αρχική επιτάχυνση- παίζει κάθετα και είναι πολύ πειθαρχημένος στις κινήσεις του και γενικότερα σε αυτά που ζητά ο προπονητής του. Ως άνθρωπος είναι πολύ χαμηλών τόνων.

Εκείνο που χρειάζεται είναι να «βλέπει» περισσότερο γήπεδο όταν είναι κάτοχος της μπάλας.

Ο Παναγιώτης Ζαχαρίου θα εγγραφεί στο ρόστερ της Ομόνοιας για τον αυριανό αγώνα με την Αντβέρπ και θα είναι στη διάθεση του Μπεργκ για την πρώτη αναμέτρηση με τους Βέλγους. Το ίδιο θα γίνει και με το Φουάντ Μπασιρού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση