ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπασταύρου για Λάρκου-Αναστασίου: «Εγώ θέλω τους υπεύθυνους να διαφωνούν»

Μίλησε για όλα τα θέματα ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Ομόνοια

Newsroom 24sports

Περί όλων των θεμάτων που αφορούν στην Ομόνοια αναφέρθηκαν οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής εταιρείας του «τριφυλλιού» Σταύρος Παπασταύρου, Νεόφυτος Λάρκου και Γιάννης Αναστασίου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο ΓΣΠ.

Ο κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην προσπάθεια που έγιναν για επιστροφή του οικοπέδου στις Χαλεπιανές στην Ομόνοια, το γηπεδικό, το τηλεοπτικό, τις σχέσεις των προϊστάμενων του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Από μεριάς του ο τεχνικός διευθυντής Νεόφυτος Λάρκου αναφέρθηκε στον προγραμματισμό και τις προσπάθειες που γίνονται ενώ ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου στην κριτική που δέχεται.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν όπως μεταδόθηκαν ζωντανά από την ιστοσελίδα μας:

16:05 Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου των κ.κ. Παπασταύρου, Λάρκου, Αναστασίου.

Σε Παπασταύρου για το αν θα μπορούσε να βρεθεί κάποια λύση με Primetel:

«Η πρόθεση είναι να τα βρούμε με την Primetel. Η υπόθεση είναι στα δικαστήρια και τα δικαστήρια παίρνουν χρόνο. Έχει ένα χρόνο που τους μιλούμε. Δεν ξέρω πόσο χρόνο πρέπει να επενδύσουμε πριν να προχωρήσουμε σε κάποιες άλλες κινήσεις».

Για το αν θα είναι μειωμένο το μπάτζετ: «Όχι»

Σε Παπασταύρου για το αν υπάρχει ικανοποίηση για τη δουλειά του Αναστασίου:

«Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλαμε τους τελευταίους μήνες αλλά υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά. Το ρόστερ που του δώσαμε δεν ήταν ποιοτικό και προσπάθησε να κάνει ότι μπορούσε. Αν φτάσουμε Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και δεν δούμε την δουλειά που πρέπει, θα πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις».

Για το σενάριο να πάει η ομάδα στη Λάρνακα:

«Όπως είπα στην αρχή, είτε Μακάρειο είτε αλλού θα είναι προσωρινό. Υπάρχουν σχέδια να χτίσουμε γήπεδο και πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες για αυτό. Η επιθυμία μας είναι να μείνουμε στη Λευκωσία».

Σε Λάρκου για τις μεταγραφές: 

«Δύσκολα θα σας απαντήσω 100% παρόλο που θα το ήθελα. Δεν θα απαντήσω σίγουρα για τις θέσεις. Έχουμε εφτά θέσεις αρχικά που θέλουμε να καλύψουμε. Αυτό είναι το αρχικό. Στην πορεία ο προγραμματισμός μπορεί να αλλάξει».

Προς Παπασταύρου για το νέο γήπεδο: «Πρώτα πρέπει να βρούμε τη γη. Μεταξύ 3-5 χρόνια. Αν βρούμε φέτος γη, περίπου 4-5 χρόνια».

Προς Λάρκου για την εμπιστοσύνη του κόσμου: «Δεν αισθάνομαι κανένα άγχος και καμιά πίεση. Είμαι σε διαφορετική θέση, με άλλα καθήκοντα και ευθύνες. Θα προσπαθήσω να τις διεκπεραιώσω με τον καλύτερο τρόπο. Αν χρειαστεί να πάμε αργά και σταθερά, θα γίνει και πρέπει να είναι κατανοητό. Το αίσθημα της εμπιστοσύνης με κάνει να κάνω τη δουλειά μου με περισσότερη ευθύνη. Ελπίζω οι προσδοκίες να καλυφθούν από την πλευρά μας».

Για το έλλειμμα και το χρέος του σωματείου: «Όπως ξέρετε, αναλάβαμε ένα μεγάλο ποσοστό ως εταιρεία και το σωματείο ένα άλλο μεγάλο ποσοστό. Πληρώνονται κανονικά. Για το έλλειμμα 2017-18 δεν ξέρω».

Παπασταύρου για τα συμβόλαια:

«Νομίζω είπες πως έχουν συμβόλαια αλλά δεν είναι λόγος για μένα να μείνει κάποιος. Αν δεν μπορούν να προσφέρουν δεν έχουν θέση στην ομάδα και ισχύει για όλους. Δε θα κάνουμε χάρες σε κανένα. Μπορεί η απόφασή μας να είναι λάθος για κάποιους αλλά παίρνονται για το καλό της ομάδας. Ο προπονητής είναι εδώ γιατί πιστεύουμε πως μπορεί να μας βοηθήσει όχι γιατί έχει συμβόλαιο. Αλλά δεν ήρθαμε εδώ για να μιλήσουμε για τον Ματ».

Για τις σχέσεις του Αναστασίου με Ντάρμπισαιρ:

«Εμένα με ενδιαφέρει πάντα είναι η ομάδα. Ο κάθε παίκτης έχει το ρόλο του. Όταν ήρθα, παίζαμε Κυριακή με Ερμή και ήρθα Πέμπτη. Το πλάνο ήταν για να ξεκινήσω με Ματ. Το Σάββατο μου είπε ο γιατρός πως δεν μπορεί να αγωνιστεί πως είναι τραυματίας. Εσείς θα γράψετε αυτό που είδατε αλλά δεν ξέρετε τη συνολική εικόνα. Βρήκαμε τη λύση του Ραμίρες, πήγε καλά, μετά παίξαμε με Δόξα και κερδίσαμε και η εικόνα ήταν καλύτερη. Θεώρησα πως δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε αλλαγές. Τουλάχιστον με μένα όλοι οι παίκτες παίξανε βασικοί, ακόμα και οι μικροί. Για μένα πρώτα είναι η ομάδα. Αν ένας παίκτης είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικά αλήτης και είναι καλός για την ομάδα τότε θα παίξει. Συνήθως η κριτική σας αφορά το γιατί δεν παίζει κάποιος όταν κάνει ντρίμπλες π.χ. Εγώ κοιτάω πως λειτουργεί με ή χωρίς τη μπάλα ο παίκτης. Έτσι βγαίνει η ενδεκάδα. Για να μπορεί να αποδώσει στο επίπεδο που θέλουμε. Όποιος το κάνει, θα παίζει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν. Είτε το Χάμπο που είναι 17 ή το Βύντρα που είναι 38, αν κάνει αυτά που θέλω θα παίζει. Αν βάζει ζελέ στα μαλλιά ή έχει 100χιλιάδες followers στο Instagram δεν με αφορά».

Για την κριτική του κόσμου και το ότι δεν αναλαμβάνει ευθύνη:

«Την ευθύνη την αναλαμβάνω πάντα, για αυτό είμαι εδώ. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε τις αποποιήθηκα. Όταν μιλάμε για ομάδα, ευθύνες έχουν όλοι. Για αυτό είναι ομάδα. Αν σας καλύπτει να πάρω την ευθύνη για το αποτέλεσμα, πάντα βαραίνει τον προπονητή. Πολλές φορές λέω κάτι που δεν εννοώ αυτό που καταλαβαίνετε εσείς. Εγώ επιλέγω τους παίκτες και προσπαθώ με αυτούς να κάνω το καλύτερο δυνατό. Η ευθύνη πάντα βαραίνει τον προπονητή. Έχω ευθύνες για την ενδεκάδα που επιλέγω και για τον τρόπο που παίζει η ομάδα. Θέλετε μετά από κάθε ήττα να λέω πως η ευθύνη δικιά μου; Δεν μπορώ να το καταλάβω; Θα κρύψουμε το πρόβλημα στην ουσία. Μπορώ να το κάνω ευχάριστα. Αλλά στην ουσία θα το κρύβουμε το πρόβλημα γιατί πάντα θα φταίει ο προπονητής. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το λέω μετά από κάθε ήττα. Μιλάω και με αρκετό κόσμο της Ομόνοιας και έχω εικόνα».

Σε Λάρκου για προγραμματισμό:

«Καταλήξαμε κατά 90% το ποιοι πρέπει να φύγουν και πως πρέπει να παίζει η ομάδα. Αξιολογήσαμε εκατοντάδες περιπτώσεις και έχουμε στοχοποιήσει τέσσερις από αυτές. Θα προσπαθήσουμε μεθοδικά για να πάρουμε τους καλύτερους παίκτες με βάση το δικό μας προϋπολογισμό για να βελτιώσουμε την ομάδα».

Για την απώλεια της εμπιστοσύνης του κόσμου στον Αναστασίου:

«Εγώ πιστεύω πάντα στη δουλειά. Τα τελευταία αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν τη δουλειά που κάνουμε αλλά είναι άδικο προς την ομάδα, όλο το σταφ, από ένα ή δυο αποτελέσματα να κριθεί όλη η δουλειά που γίνεται. Έχουμε αδυναμίες πολλές και προσπαθούμε με βάση την εικόνα του γηπέδου, στην προπόνηση και γενικά την εικόνα του κάθε αθλητή να βάλουμε παίκτες που θα είναι φιτ για να παίξουν στο 100%. Η κριτική γίνεται μετά τον αγώνα, πριν όλα είναι ΟΚ. Θαύματα δεν μπορούμε να κάνουμε αλλά δουλεύουμε για να βρούμε λύσεις και να είμαστε καλύτεροι. Να είμαστε σε κάθε παιχνίδι ανταγωνιστικοί που στο τελευταίο δεν ήμασταν καθόλου σαν εικόνα. Μέσα από τη δουλειά να βελτιώσουμε την ομάδα».

15:37 

Λώρης Κυριάκου για τις σχέσεις σωματείου-εταιρείας:

«Οι επιτυχίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στον Κ. Παπασταύρου. Για να μπορέσουν να έχουν τις επιτυχίες τα τμήματα, εκτός από τους υπεύθυνους, ήταν σημαντική η βοήθεια του κ. Παπασταύρου και στη συνέχεια θα γίνει πιο δυνατή».

15:35 

Ερώτηση σε Αναστασίου για το αν περίμενε κάτι περισσότερο: «Δεν βάζουμε την ομάδα στον αυτόματο πιλότο. Ο πήχης είναι ψηλά και έχω μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Από την άλλη είναι ανθρώπινο δυναμικό, χαρακτήρες και σίγουρα δεν είχαμε σταθερότητα. Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο που προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε φυσική κατάσταση, δύναμη, τακτικό πλάνο και εκρηκτικότητα η ομάδα έδειξε κάποια στοιχεία και κοιτάξαμε στα μάτια το ΑΠΟΕΛ. Την ΑΕΚ, την Ανόρθωση την ΑΕΛ. Το μόνο που με ενόχλησε ήταν μια φοβία που βγάζαμε όταν παίζαμε με τον Απόλλωνα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά με ενόχλησε. Δεν ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Υπήρχε μια ομάδα που ήταν τσακισμένη ψυχολογικά όταν ήρθα. Θέλει χρόνο αλλά δυστυχώς στο ποδόσφαιρο δεν τον έχεις. Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση του κόσμου αλλά προσπαθούμε, δε φαίνονται πολλά πράγματα στο γήπεδο. Ότι και να γίνεται πίσω, δε φαίνεται. Στόχος είναι να βελτιώσουμε την ομάδα του χρόνου και να υπάρχει ένας στόχος πάντα η νίκη και να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

15:30 

Από που μπορεί να αντλήσει αισιοδοξία ο κόσμος: «Συγχαρητήρια στο Λώρη για τη δουλειά που έγινε στο σωματείο. Ελπίζουμε να είμαστε μαζί τους του χρόνου. Θα σας πω τι μου είπε ο Σίμος χθες σε μια συνάντηση για προγραμματισμό. Όταν συμφωνήσουμε οι τρεις μας, προπονητής, Νεόφυτος, Σίμος, για ορισμένους παίκτες δεν υπάρχει πιθανότητα να μην πάρουμε καλύτερους από τους φετινούς. Για αυτό δημιουργήσαμε τη διαδικασία που κάναμε σήμερα για να μην έχουμε τα ίδια λάθη. Καθρέφτης είναι το γήπεδο και είναι αλήθεια πως δε φάνηκε η δουλειά που έγινε. Με όσα γίνονται σήμερα, ελπίζω πως θα είμαστε πολύ καλύτερα. Για τους Κύριους εδώ και το Σίμο».

15:27

Για τηλεοπτικό: «Να ξεκινήσω με την Primetel. Να σας πω το ιστορικό. Πως φτάσαμε εδώ. Όταν αναλάβαμε την Ομόνοια είδαμε πως υπήρχε συμβόλαιο που ανανεώθηκε πριν δυο χρόνια πρόωρα για ακόμα πέντε. Κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ άδικο και μονόπλευρο για την Ομόνοια. Όταν κοιτάξεις το μέγεθος της Ομόνοιας και συγκρίνεις με άλλες ομάδες, υπολογίζει ο καθένας πως σε θέμα χρημάτων πρέπει να πληρώνεται τα ίδια όπως πληρώνονται οι παραπάνω μεγάλες. Αυτό το συμβόλαιο δεν το δείχνει αυτό. Εδώ και ένα χρόνο συζητούσαμε για να το κοιτάξουμε και να το αναθεωρήσουμε. Είχαμε κάποιες συναντήσεις και ελπίζω πως στο τέλος θα βρούμε μια λύση για να συνεχίσουμε στην Primetel. Υπάρχει το δικαστικό θέμα που θα προχωρήσει και θα δούμε».

Για γηπεδικό: «Συζητούσαμε με το ΓΣΠ για ένα χρόνο για καλύτερη συμφωνία. Τα δεδομένα άλλαξαν στο ποδόσφαιρο και με τον αριθμό των φιλάθλων που έρχονται στα γήπεδα. Κοιτάξαμε αλλού, που ήταν το Μακάρειο. Θέλουμε να μείνουμε Λευκωσία. Ξεκινήσαμε συζητήσεις με τον ΚΟΑ και είναι θετικές. Μένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για να δούμε αν μπορούμε να παίζουμε Μακάρειο του χρόνου. Η διαδικασία που χρειάζεται θα τελειώσει πολύ σύντομα και θα έχουμε την απάντηση.

15:23 

Για τον τρόπο λειτουργίας: «Η κάθε θέση έχει τις ευθύνες της. Τις ξέρει ο καθένας. Ο Νεόφυτος έχει τη λίστα του με τις ευθύνες και τους ανθρώπους που δουλεύουν κοντά τους. Το κεφάλαιο προγραμματισμός είναι συμφωνημένο από την αρχή του χρόνου. Το τμήμα σκάουτινγκ βρίσκει τους παίκτες. Τους κοιτάνε ξεχωριστά και σε μίτινγκ λένε τη γνώμη τους και παίρνουν απόφαση αν θα προχωρήσουνε με τον ατζέντη κτλ. Αν υπάρχουν διαφωνίες σε ποιος πρέπει να έρθει ή να φύγει, τότε θα έρθουν στο μάνατζμεντ για να αποφασίσουμε το τι θα γίνει. Αν δε συμφωνούν, σπάζουμε εμείς τη διαφωνία».

15:20 

Ερώτηση για Νεόφυτο Λάρκου και Αναστασίου και τυχόν διαφωνίες, με παρέμβαση Παπασταύρου: «Άκουσα όσα γράφονται και από την πρώτη στιγμή δε θέλαμε yes men ανθρώπους. Τους είπα να μη συμφωνούν πάντα γιατί αν γίνεται αυτό θα πρέπει να απολύσω τον έναν. Τους είπα να ανταλλάζουν απόψεις και να παίρνουν αποφάσεις. Δε λέω πως όσα γράφτηκαν είναι σωστά, αλλά και να είναι δεν με πειράζει».

Η απάντηση Αναστασίου: «Όσο παράξενο και αν ακούγεται δε διαβάζω. Εμένα με ενδιαφέρει να ξέρουν αυτοί με τους οποίους συνεργάζομαι. Ούτε διαβάζω, ούτε καν ξέρω τι γράφεται. Ξεκινήσαμε έναν προγραμματισμό και είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες. Είναι πολύ δύσκολο να συμφωνείς σε όλα. Το βασικό είναι πως υπάρχουν διαφωνίες και συμφωνίες αλλά το σημαντικό είναι πως δουλεύουμε και οι δυο για το κοινό καλό. Πρέπει να μην υπάρχουν εγωισμοί για το καλό της Ομόνοιας. Ο στόχος είναι αυτός. Δεν ξέρω πως μεταφράζετε εσείς τις διαφωνίες αλλά εγώ με το Νεόφυτο συζητάμε καθημερινά για όλα. Δεν είναι εύκολο να πείσεις παίκτες από ψηλά πρωταθλήματα να έρθουν στην Ομόνοια. Είναι πολύπλοκο αλλά το προσπαθούμε με τις θέσεις που θέλουμε, τα χαρακτηριστικά της κάθε θέσης».

Ο Λάρκου απάντησε: «Να πω τα ίδια; Επόμενη ερώτηση».

15:16 

Για την προοπτική: «Ένα χρόνο μετά, μάθαμε πολλά. Εκτός από όσα έμαθα εγώ, φέραμε ανθρώπους που ξέρουν την κυπριακή πραγματικότητα και είναι επαγγελματίες. Τον Ιούνη δεν τους είχαμε κοντά μας και για αυτό ξεκινούμε με αυτές τις προοπτικές. Σαν προοπτική νομίζω είμαστε πολύ καλύτερα φέτος από ότι είμασταν πέρσι».

15:14 Για το πόσα λεφτά έβαλε: «Βάλαμε πολλά παραπάνω από όσα υπολογίζαμε. Δε θα πω το νούμερο, αλλά πολλά παραπάνω».

15:14 Για τις Χαλεπιανές: «Έγιναν αρκετές προσπάθειες, δυο συναντήσεις με την Τράπεζα Κύπρου. Τους μιλήσαμε για ένα τρόπο εργασίας και προσπαθήσαμε να αγοράσουμε τις χαλεπιανές. Δεν τα καταφέραμε να πάμε στο επόμενο στάδιο. Περιμένουμε εδώ και τέσσερις μήνες ένα τηλέφωνο. Δυο συναντήσεις, πέντε emails και δυο τηλέφωνα δεν με πήρε κανείς πίσω. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε παρακάτω και να δούμε άλλες λύσεις».

15:12 Παπασταύρου: 

«Θα σας δώσω μια εξήγηση, όχι για να δικαιολογηθώ, ως προς το τι πήγε λάθος. Το πρώτο ήταν πως δεν είχαμε το χρόνο και υπό την πίεση κάναμε αρκετά λάθη. Θα προσπαθήσαμε να μην τα επαναλάβουμε. Επίσης κληρονομήσαμε κάποια λάθη και νομίζω πως διευθετήσαμε αρκετά και σε ένα ακόμα χρόνο θα λυθούν τα περισσότερα. Αλλάξαμε και προπονητή όπως καλά ξέρατε. Από την άλλη δεν ήταν όλα αποτυχία. Έγινε αρκετή δουλειά που μπορεί να μη φάνηκε στο γήπεδο αλλά θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί τα επόμενα χρόνια. Κάναμε υποδομές, εξοπλισμό, βάλαμε σχέδια για να ξαναχτίσουμε το «Η. Πούλλος» και όλα αυτά γίνονται. Προσλάβαμε τεχνικό διευθυντή και αρχισκάουτερ από την Κύπρο και αυτό ήδη μας βοηθά και θα μας βοηθήσει. Έγινε μεγάλη επένδυση στις ακαδημίες και ελπίζουμε πως στα επόμενα 4-5 χρόνια θα μας βοηθήσει. Έχουμε οικονομική σταθερότητα, αξιοπιστία και κάνουμε συμφωνίες με ανθρώπους και εταιρείες και δεν μπορούσαμε. Ξέρουμε που βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Η προετοιμασία ξεκίνησε το Γενάρη από τότε που ήρθαν ο Νεόφυτος με το Σίμο. Ξέρω πως δεν ανακοινώσαμε ακόμα πράγματα αλλά έρχονται. Πρέπει να γίνει σωστή δουλειά για να είμαστε καλύτεροι του χρόνου. Και οι θέσεις στην εταιρεία αλλά και στο ρόστερ, κάναμε τις αλλαγές που έπρεπε. Δημιουργήσαμε διαδικασίες που δεν υπήρχαν και ξεκινήσαμε να τις εφαρμόζουμε. Γίνεται πολύ δουλειά που αν δεν είσαι μέσα στην Ομόνοια δεν μπορείς να τη δεις. Τα σχέδιά μας είναι μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να χτίσουμε την Ομόνοια των επόμενων 10 χρόνων. Αν ο κόσμος είναι απογοητευμένος που δεν πετύχαμε τον στόχο της Ευρώπης, πιστεύουμε πως θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου ώστε να είναι περήφανοι όπως ήταν παλιά».

15:06 Παπασταύρου: 

«Ευχαριστούμε το ΓΣΠ που μας φιλοξενεί και τα Δ.Σ. σωματείου και εταιρείας αλλά και όποιον άλλο μας βοήθησε στη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κόσμο που σε μια δύσκολη σεζόν μας στήριξαν αν και δεν τους δώσαμε τουλάχιστον φέτος αυτό που τους αξίζει. Απολογούμαι εκ μέρους όλων για αυτή τη χρονιά. Αναγνωρίζουμε πως δεν ήταν αυτό που περιμέναμε».

15:03 Εισαγωγή από τον Ανδρέα Δημητρίου. Παπασταύρου, Λάρκου και Αναστασίου στο πάνελ. Θα δεχθούν όλοι ερωτήσεις.

14:57 Όλα έτοιμα πια

14:50 Έφτασε ο κ. Παπασταύρου και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη διάσκεψη.

14:20: Σε 40 περίπου λεπτά αρχίζει η δημοσιογραφική διάσκεψη του προέδρου της εταιρείας της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου στο ΓΣΠ. Ο κ. Παπασταύρου θα κάνει μια ανακεφαλαίωση της σεζόν που φεύγει, καθώς επίσης θα δώσει και απαντήσεις σε σχεση με τα ζητήματα που αφορούν προγραμματισμό της νέας χρονιάς, το γηπεδικό, το τηλεοπτικό και πολλά άλλα σημαντικά θέματα.

Το κείμενο θα ανανεώνεται...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση