ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπασταύρου: «Ζητήσαμε τον τίτλο, θα προσπαθήσουμε για φιέστα»

Η αναμενόμενη τοποθέτηση της Ομόνοιας για όλα

Newsroom 24sports

Μια πολύ αναλυτική συνέντευξη, στην οποία τοποθετήθηκε επί όλων των θεμάτων που ενδιαφέρουν τον κόσμο της Ομόνοιας, έδωσε στην Cablenet ο πρόεδρος Σταύρος Παπασταύρου. Όπως αποκάλυψε, η Ομόνοια έθεσε το θέμα απονομής του τροπαίου του πρωταθλητή παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος και περιμένει να δει τι θα κάνουν και οι άλλες χώρες της Ευρώπης.

Είναι σε καλό δρόμο η παραμονή Λούφτνερ και Ακιντόλα

Αναφέρθηκε επίσης στο γιατί είπε όχι σε μπαράζ, την πρόταση να παίξουν τα ματς Αύγουστο και τους Λούφτνερ και Ακιντόλα για τους οποίους είπε πως είναι σε καλό δρόμο η παραμονή τους. Μίλησε δε και για το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, που όπως τόνισε η πανδημία δεν το καθάρισε.

Για τη νέα σεζόν και τον κόσμο: «Δεν το συζητήσαμε αλλά πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Ο κόσμος πεθύμησε το ποδόσφαιρο. Αν δώσουν το δικαίωμα να πηγαίνουν οι σίζον τίκετς, περίπου το ¼ των γηπέδων για αρχή θα ήταν ικανοποιητικό».

Για τον κόσμο: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Ομόνοιας. Ζήσαμε κάτι τρομερό. Μας έδωσε μεγάλη χαρά να βλέπουμε τον κόσμο να έρχεται στα γήπεδα. Με οικογένειες, παιδιά, γέροντες. Το προσπαθήσαμε από την πρώτη χρονιά και μας έδωσε μεγάλη ικανοποίηση. Ελπίζουμε σύντομα να τους ξαναδούμε στο γήπεδο και μαζί να φέρουμε νέες επιτυχίες».

Για το αν μπορεί να επέλθει κάθαρση: «Θεωρώ πως ναι. Το τι είδα και τι μάθαμε σε ένα χρόνο δε νομίζω πως είναι πρωτόγνωρα στο κράτος και την αστυνομία. Το θέμα είναι να υπάρξει θέληση».

Γιατί δεν κατέθεσε τότε: «Δεν είναι για λόγους προστασίας για μένα. Εγώ είμαι στην Αμερική. Για άλλα άτομα που είναι Κύπρο. Δεν είναι μόνο δικές μου πληροφορίες αλλά και από άλλους. Πρέπει να τους προστατεύσουμε ώστε να είναι άνετοι για να μιλήσουν. Αν δε νιώσουν προστατευμένοι δε θα μιλήσουν».

Αν θα πάει να καταθέσει: «Ναι».

Γιατί δεν έδωσε κατάθεση: «Δεν ήμουν Κύπρο και προέκυψε η πανδημία. Αυτά που είδα εγώ, δεν είναι καινούργια για το κράτος. Αν θέλουν να τους μιλήσω και να τους πω να το κάνω αλλά πρέπει να κάνουν κι αυτοί τη δουλειά τους. Η πανδημία δεν καθάρισε το ποδόσφαιρο αντίθετα είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα λόγω οικονομικού».

Γιατί επέλεξε την UEFA και όχι την αστυνομία: «Αφορούν και το κράτος τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να δούμε καλύτερες μέρες. Είναι δική τους δουλειά δε θα τους πω εγώ τι να κάνουν. Αν μας πει η UEFA πως αυτά που γίνονται στην Κύπρο είναι φυσιολογικά, τότε ΟΚ. Αν το κράτος δει πως υπάρχουν εγκλήματα που πρέπει να τα κοιτάξουν είναι ευθύνη τους να κάνουν αυτό που πρέπει».

Αν απάντησε η UEFA για το φάκελο: «Δε θα ήθελα να σχολιάσω αν υπήρξε απάντηση ή επαφές. Θα περιμένουμε να βγουν κάποιες αποφάσεις και μετά θα δούμε πως προχωρούμε».

Για το αν η πανδημία φρενάρει το γήπεδο: «Ναι τα υπολογίζουμε όλα. Θα πρέπει να βρούμε μια καλή ευκαιρία».

Για τα σχέδια: «Θα τα χαλάσουμε όλα και θα χτιστεί ένα καινούργιο προπονητικό κέντρο. Θα μεταφερθούν τα γραφεία της ομάδας και θα αυξήσουμε τα γήπεδα. Θέλουμε να είναι η καρδιά της ομάδας για 20-30 χρόνια. Είναι περίπου €4εκ. το κόστος».

Για το γήπεδο: «Δεν είχαμε επαφές με την τράπεζα Κύπρο. Ένα χρόνο μετά ακόμα περιμένουμε. Από το Γενάρη του 2019 το περιμένουμε. Δεν μπορούμε να τους παρακαλάμε να μας μιλήσουν. Δεν είναι η πιο μεγάλη προτεραιότητα για μας τώρα. Είμαστε κοντά να μας εγκρίνουν τα σχέδια για το «Η. Πούλλος». Άμα πάρουμε τις άδειες θα πάμε στον ΚΟΑ για τις χορηγίες. Αν δεν είναι φέτος, του χρόνου να ξεκινήσουμε τα έργα».

Για την ανανέωση Μπεργκ: «Εμείς θέλαμε να μείνει γιατί μας έπεισε για τις ικανότητές του. Είναι ευτυχές που το καταφέραμε».

Για Ουζόχο: «Μέχρι τέλος Ιουνίου μας ανήκει. Μετά στη Λα Κορούνια. Έχουν προβλήματα εκεί και δεν ήταν εύκολο να τους μιλήσουμε. Η ελπίδα μας είναι να κρατήσουμε τον Φράνσις. Για το θέμα ΑΠΟΕΛ, όποιος παίκτης μας κάνει προσπαθούμε να τον κρατήσουμε. Αν θέλει να πάει αλλού, δικαίωμά του».

Λούφτνερ και Ακιντόλα: «Η επιθυμία μας είναι να μείνουν και των παικτών επίσης. Όμως ανήκουν σε άλλες ομάδες και χρειάζεται συμφωνία μαζί τους. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά όχι για να το ανακοινώσουμε».

Για τον προγραμματισμό: «Πρώτος μας στόχος να κλείσουν οι εκκρεμότητες με το ρόστερ που έχουμε σήμερα και μετά να φέρουμε προσθήκες όπου χρειάζεται για να μας βοηθήσουν».

Για το μπάτζετ: «Η πανδημία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα σε όλους. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους παίκτες που θέλουμε και να γίνουν κινήσεις για να ανέβουμε επίσημο. Όμως δε θα αφήσουμε το μπάτζετ να ξεφύγει, γιατί κανείς δεν εγγυάται πως θα μπεις ομίλους να φορτωθείς λεφτά. Αν χρειαστεί να κάνουμε κάποιες υπερβάσεις θα τις κάνουμε, χωρίς να ξεφύγουμε. Δε νομίζω να πάμε πιο κάτω από πέρσι».

Για του χρόνου: «Μόνο πρωτάθλημα»

Αν θα βάλουν στόχο το πρωτάθλημα του χρόνου: «Φέτος ελπίζαμε πως θα ήμασταν καλύτεροι από πέρσι. Το πλάνο δεν άλλαξε, άλλαξαν οι άνθρωποι. Ο στόχος μας ήταν θέση στην τετράδα αλλά μεταξύ μας το λέγαμε πως μπορούσαμε για πρωτάθλημα από τα πρώτα παιχνίδια. Δεν χρειάστηκε να το λέμε, θέλαμε να το δείξουμε στο γήπεδο».

Αν δεν το κάναμε λόγω UEFA: «Δεν θεωρώ πως η ιδέα θα ήταν πρόβλημα για την UEFA αλλά για τις άλλες ομάδες και την Ανόρθωση που την απέρριψε. Μας είπαν πως θα υπήρχαν καινούργια ρόστερ και εγώ έλεγα πως ούτως ή άλλως άλλαξαν. Να κάναμε υποχωρήσεις για να μη νιώθει κανείς αδικημένος».

Αν θα παίζαμε Αύγουστο και μετά κατευθείαν το νέο: «Ναι ήταν ιδέα του προέδρου της ΚΟΠ και για μας ήταν καλή ιδέα. Θα μπορούσαμε να το τελειώναμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Με την ελπίδα να είχαμε και θεατές. Ήταν πολλά τα θετικά».

10:00 Διάλειμμα στη συνέντευξη, ήδη είπε πάρα πολλά ο πρόεδρος!

Για το αν το έθεσε στην ΚΟΠ: «Δεν το κάναμε ακόμα αλλά θα το κάνουμε για όσο καιρό δεν θα έχουμε αρκετούς διαιτητές για να βγει το πρωτάθλημα. Όταν θα έχουμε τα νούμερα, τότε θα να βγάζουμε τη χρονιά μόνο με Κύπριους».

Για τους ξένους ρεφ του χρόνου: «Αν κρίνουμε τα τελευταία παιχνίδια που είχαμε ξένους και δούμε τα νούμερα των διαιτητών στην Κύπρο, δεν έχουμε αρκετούς διαιτητές για να βγει η σεζόν. Για μένα, θα ήταν καλή ιδέα να κοιτάξει η ΚΟΠ να φέρει διαιτητές από την αρχή. Όχι πολλούς, 1-2 από την αρχή. Για να μην έχουμε τα περσινά προβλήματα. Δεν είμαστε εναντίον των Κύπριων διαιτητές. Αν μπορούσαμε να βγάλουμε το πρωτάθλημα με Κύπριους θα το προτιμούσαμε. Όμως αν συνεχώς κάποιος λάθη απορείς αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει σωστά. Πρέπει να αυξηθούν τα νούμερα και με ξένους για να αυξηθεί και ο ανταγωνισμός. Σε όλα τα επαγγέλματα, κρατάς κάποιον με βάση τη δουλειά που κάνει δεν μπορούν να είναι εξαίρεση οι διαιτητές στην Κύπρο».

Για την αύξηση ομάδων: «Δυστυχώς μετά την απόφαση να σταματήσει η σεζόν προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις για να ικανοποιήσουμε όλους. Προσπαθούμε να αποζημιώσουμε την ΑΕΛ και την ΑΕΚ γιατί μπορούσαν να βγουν Ευρώπη. Οι δυο ομάδες κάτω μπορούσαν να γλιτώσουν. Δεν ήταν η λύση που θέλαμε. Στην Ομόνοια πιστεύουμε πως 12 ομάδες είναι υπεραρκετές αλλά δε θέλαμε να αδικήσουμε κανέναν για μια σεζόν όπως αυτή».

Για τους διαρκείας: «Θα βρούμε τρόπους να τους αποζημιώσουμε. Πλήρωσαν για κάτι που δεν είδαν».

Για το αν θα κάνουν κάποιου είδους φιέστα: «Ναι. Ελπίζουμε να μας το επιτρέψουν οι συνθήκες. Να κάνουμε φιέστα για να πανηγυρίσουμε τη σεζόν. Είτε μας δώσουν τον τίτλο είτε όχι. Αξίζει ο κόσμος να ζήσει αυτές τις στιγμές».

Για τα περί τιμοκαταλόγου της Ανόρθωσης: «Αυτές είναι τελείως αβάσιμες. Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε. Εδώ και δυο χρόνια είμαι στο ποδόσφαιρο. Οι ελάχιστες φορές που μίλησα με άλλους προέδρους είναι τους τελευταίους δυο μήνες. Μόνο μέσω skype μιλήσαμε και δεν ξέρω τι θέλουν να πουν. Δεν άλλαξε τίποτα λόγω πανδημίες από τα προβλήματα που υπάρχουν. Εμείς ποτέ μας δεν πήραμε μέρος σε οτιδήποτε παράνομο ή που δεν ήταν δίκαιο».

Για το μπαράζ: «Δεν ήταν πρόταση που άξιζε να την σκεφτούμε. Αν μπορούσαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι που να αναγκάσουμε τους παίκτες μας να συνεχίσουν προπονήσεις μέχρι τέλος Ιουλίου και με τις συνθήκες καιρού ενώ όλοι οι άλλοι σταμάτησαν. Καλύτερα να τα παίζαμε όλα παρά ένα. Τα εμπόδια θα ήταν ίδια».

Για τη θέση της Ανόρθωσης: «Έχουν δικαίωμα να παν όπου θέλουν να βρουν το δίκαιο που νομίζουν. Εμάς η θέση μας είναι πως παίξαμε τα δυο παιχνίδια και από τους 32 αγώνες παίξαμε τους 23. Είναι μεγάλο το δείγμα. Είχαμε καλύτερη βαθμολογία από τις ομάδες των play offs, με την Ανόρθωση καλύτερα αποτελέσματα. Καταλαβαίνω τη θέση τους και πως νιώθουν αλλά δεν καταλαβαίνω πως και τι θα αλλάξει από εδώ και πέρα».

Για την απάντηση της ΚΟΠ: «Δεν το απαιτήσαμε ακόμα γιατί θέλουμε να δούμε τι θα κάνει η Ευρώπη. Αν δεν το κάνει, τότε θα το δεχθούμε ως αποτέλεσμα της διακοπής. Οι κανονισμοί είναι εκεί και σε άλλες χρονιές είχαμε ισοβαθμίες αλλά δε ζητήσαμε μπαράζ. Αν δεν μας αρέσουν οι κανονισμοί να τους αλλάξουμε. Μέχρι το τέλος του Μάη θα ξέρουμε».

Αν θα ζητήσει το τρόπαιο: «Ναι. Το συζήτησα και το ζητήσαμε επίσημα από την ΚΟΠ. Πιστεύουμε πως η Ομόνοια ήταν η πιο καλή ομάδα έστω και αν υπήρχε ισοβαθμία. Αν δώσουν τίτλους στην Ευρώπη γιατί να μην το κάνουμε; Είναι πιο έξυπνοι εκεί ή βλάκες εδώ;».

Αν έπρεπε να ισχύσει η βαθμολογία του Μάρτη: «Νιώθαμε δε θα το τελειώναμε και έτσι σκεφτόμασταν γιατί να το ξεκινήσουμε. Δεν υπήρχαν εξωτερικοί λόγοι το Μάρτη που ήταν η Ομόνοια πρώτη και για αυτό θέλαμε να ισχύσει η βαθμολογία».

Για τον όρο της βαθμολογίας και αν θα μεθοδευόταν διακοπή: «Δεν ήταν αυτός ο λόγος. Εμείς θέλαμε να τελειώσει για να μην εκμεταλλευτεί αυτό που είπατε κάποιος να ψάχνει δικαιολογία να σταματήσουμε. Εμείς είπαμε πως αφού θα κάνουν συνεχώς τεστ, στο τέλος μπορούσε να βρεθεί κρούσμα. Πολλοί παίκτες δε θα είχαν συμπτώματα και θα το βρίσκαμε. Εκεί είναι που είπαμε αν το δούμε, να έχουμε καραντίνα μόνο αυτόν που θα είχε τον Ιό και να συνεχίσουν οι υπόλοιποι».

Για το αν δεν μπορούσαν να έρθουν λόγω πτήσεων: «Μια από τις ιδέες μας ήταν να φέρει 3-4 διαιτητές για δυο μήνες, να κάνουν την καραντίνα τους και μετά να μας κάνουν παιχνίδια. Δεν ήταν τόσο δύσκολο. Μαζί τους Κύπριους να τελειώσουμε».

Για τους όρους που έθεσε η Ομόνοια: «Ήταν κάποιοι όροι που βάλαμε για να συνεχίσουμε με τα δεδομένα πριν τη διακοπή. Αρχές Μαρτίου είχαμε ξένους διαιτητές και θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι. Δε θα βοηθούσε μόνο την Ομόνοια αυτό. Ξέρουμε τις δυσκολίες που είχαμε πριν. Όταν λέμε για ξένους, δε λέμε για όλους αλλά ότι, συνέβαινε το Μάρτη να γίνει τον Ιούνη».

Για τη ψήφο της ως προς τη διακοπή: «Τους τελευταίους δυο μήνες, η θέση μας ήταν να τελειώσει. Αλλάξαμε θέση μετά τη συνάντηση στο προεδρικό. Όταν οι επιδημιολόγοι μας είπαν πως δεν υιοθετούν το πρωτόκολλο ΚΟΠ. Εκεί έγινε οριστικό για όλους πως δε θα μπορούσαμε να κάνουμε προετοιμασίας και όσα χρειάζονται. Όταν ένας παίκτης κάτσει για ένα μήνα θέλει περίπου οκτώ εβδομάδες για να παίξουν παιχνίδια».

Για τη διακοπή: «Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Νιώθαμε και νιώθουμε πως έχουμε την καλύτερη ομάδα. Αν τελειώναμε, είχαμε ελπίδες και για νταμπλ. Η διακοπή όμως ήταν λόγο ανάγκης και όχι προτίμησης».

Για την πανδημία: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, ειδικά στη Ν. Υόρκη που είμαι εγώ. Αλλά υπάρχουν ελπίδες, τα νούμερα κατεβαίνουν, πως θα το ξεπεράσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες υγείες για τις θυσίες τους ώστε να προστατεύσουν τους συνανθρώπους μας και όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής».

21:33 Ξεκίνησε.

21:29 Η Ομόνοια μετά τη διακοπή είναι πρώτη και θα παίξει Champions League. Η θέση της έχει σημασία να καταγραφεί ως προς τα γεγονότα.

21:28 Καλησπέρα σας. Σημαντικά πράγματα έχει να πει ο Σταύρος Παπασταύρου στην Cablenet.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X