ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χούμποτσαν: The Last Dance

Τελευτάια μεγάλη διοργάνωση για τον αμυντικό της Ομόνοιας με την Εθνική Σλοβακίας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Σλοβακία ετοιμάζεται για την δεύτερη παρουσία της στο EURO ως ανεξάρτητο κράτος και ο στόχος της είναι να πετύχει τουλάχιστον ότι και το 2016 όταν έφτασε μέχρι την φάση των 16 που αποκλείστηκε από την Γερμανία. Ο όμιλος στον οποίο θα αγωνιστεί δεν είναι εύκολος αλλά ούτε δύσκολο τον λες, με το σενάριο για κατάκτηση τουλάχιστον της τρίτης θέσης να είναι ορατό.

Ισπανία, Σουηδία και Πολωνία θα είναι οι χώρες που θα αντιμετωπίσουν οι Σλοβάκοι με πρώτο φαβορί στον όμιλο την «Φούριας Ρόχας». Παίκτες επικίνδυνοι υπάρχουν και από τις τρεις αυτές ομάδες, ωστόσο οι Σλοβάκοι έχουν στην άμυνά τους ένα «δικό μας παιδί» που ακούει στο όνομα Τόμας Χούμποτσαν. Ο άσος της Ομόνοιας αναμένεται να είναι από τους στυλοβάτες στην άμυνα της Σλοβακίας και που εννοείται μπορεί να προσφέρει σε όλες τις θέσεις της αμυντικής γραμμής.

Η περίπτωση του Χούμπντσαν είναι ξεχωριστή. Ήταν Οκτώβριος του 2019 όταν ο ίδιος έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική του ομάδα μιας και είχε πάρει ήδη την απόφαση να αποσυρθεί τουλάχιστον σε Εθνικό επίπεδο. Έλα όμως που η μοίρα του τα έφερε αλλιώς καθώς ένα χρόνο μετά επέστρεψε και βοήθησε σημαντικά την χώρα του να κερδίσει την συμμετοχή της για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο EURO μετά και την νίκη κόντρα στην Βόρειο Ιρλανδία τον Νοέμβριο του 2020.

Προηγουμένως αναφερθήκαμε ότι ο Χούμποτσαν μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ωστόσο στην Σλοβακία αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό μπακ. Στην Ομόνοια τον είδαμε πολλές φορές να παίζει στο άλλο άκρο της άμυνας και να τα πηγαίνει περίφημα. Μην σας μπερδεύει όμως αυτό, δεν αποτελεί πρόβλημα για τον ίδιο το που θα αγωνιστεί. Είναι από τους παίκτες που όταν ο προπονητής του ζητήσει κάτι θα το πράξει και θα δώσει το 100%.

Το έργο του Χούμποτσαν θα είναι δύσκολο καθώς θα βρει μπροστά του πολλά αστέρια, όμως οι εμπειρίες αλλά και η ποιότητά του θα είναι τα δικά του όπλα.

Πάντως μία καλή πορεία των Σλοβάκων θα είναι ακόμη μία προσωπική επιτυχία για τον ίδιο, αλλά και μία σημαντική οικονομική βοήθεια για την Ομόνοια και μάλιστα εις διπλούν μιας και είναι και ο Μίχαλ Ντούρις στην αποστολή της Σλοβακίας.

Σε μία άλλη παράμετρο το EURO 2020 πιθανότατα να είναι και η τελευταία διοργάνωση του Τόμας Χούμποτσαν με την Εθνική Σλοβακίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση