ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλείνει για 10 μήνες το «Στέλιος Κυριακίδης»

Πάφος fc και Ακρίτας θα πρέπει να βρουν γήπεδο για να αγωνίζονται

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σημαντικό θέμα προκύπτει με το «Στέλιος Κυριακίδης» καθώς το ταρτάν του γηπέδου επιβάλλεται να αλλάξει, το οποίο πρακτικά όμως θα «προσφυγοποιήσει» τις ομάδες που φιλοξενούνται για 10 μήνες.

Επί της ουσίας ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) σύμφωνα με την πρόεδρο του, Ανδρέα Μιχαηλίδη, οφείλει να προχωρήσει το έργο καθώς έχει εγκριθεί κονδύλι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Ως εκ τούτου σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ΚΟΑ δεν μπορεί να καθυστερήσει το έργο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών στο «Στέλιος Κυριακίδης» οι δυο ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο (Πάφος FC, Ακρίτας Χλώρακας) θα πρέπει να αλλάξουν έδρα. 

Την ίδια ώρα υπάρχει πρόταση απ’ την διοίκηση της Πάφου κατά την οποία επιθυμεί την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου στο χώρο που βρίσκεται «Στέλιος Κυριακίδης» με δικά της έξοδα, δίνοντας παράλληλα στον ΚΟΑ κλειστή αίθουσα για πετόσφαιρα (όπου θα αγωνίζεται ο ΑΠΟΠ και άλλες ομάδες) αλλά και αναβαθμίζοντας το Ιακώβειο Στάδιο ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της επαρχίας στον στίβο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Για την πρόταση της Πάφου σχετικά με το Ιακώβειο Στάδιο: «Υπάρχει μια πρόταση ναι, την μελετούμε με κάθε προσοχή από το τεχνικό μας τμήμα. Είναι μια πολύ σοβαρή πρόταση που έχει πολλές παραμέτρους. Πρέπει να πω όμως ότι προχωρούμε με τις προσφορές με την επιδιόρθωση του ταρτάν. Η πρόταση της Πάφου προνοούσε ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρίς ταρτάν. Εμείς μιλούσαμε για την πιθανότατα να επιδιορθωθεί το ταρτάν στο Ιακώβειο στάδιο, όμως οι διαδρομές εκεί είναι έξι αντί οκτώ. Γίνεται μια μελέτη αυτή τη στιγμή αν μπορούμε να επεκτείνουμε το χώρο και να γίνουν ακόμη δύο διαδρομές. Όλες αυτές οι παράμετροι είναι στο τραπέζι».

Για τον προϋπολογισμό του έργου: «Υπάρχει στο προϋπολογισμό του ΚΟΑ ένα ποσό 410 χιλιάδες ευρώ για την επιδιόρθωση του ταρτάν στο Στέλιος Κυριακίδης για να το επιδιορθώσουμε. Αν δεν κάνουμε αυτές τις διαδικασίες το 2022 και δεν το επιδιορθώσουμε αυτά τα λεφτά θα χαθούν. Ναι μεν εξετάζουμε αυτή την πολύ καλή πρόταση, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι αθλητές της Πάφου δεν θα έχουν ένα άθλιο χώρο για να προπονούνται όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Μέσα στον άλλο μήνα θα πρέπει να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα. Έχουμε ειδοποίηση την Πάφο ότι θα διακοπεί η χρήση του Στέλιου Κυριακίδης κατά τη διάρκεια των εργασιών. Χθες τα υπόγραψα τα πιστοποιητικά, δώσαμε την έγκριση μας στην Πάφο και στον Ακρίτα, για χρήση του Στέλιου Κυριακίδης μέχρι την έναρξη των εργασιών».

Για την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι εργασίες: «Θα αρχίσουν εντός του 2022, λόγω του ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα λεφτά. Μπορεί να είναι Οκτώβριο για παράδειγμα και θα πάρει οκτώ μήνες. Έχουμε ειδοποιήσει την Πάφο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μας έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιοι υπεύθυνοι να γίνονται αγώνες ενώ γίνονται τα έργα. Έτσι παν αυτά τα πράγματα με το δημόσιο χρήμα».

Για το που θα αγωνίζεται η Πάφος και ο Ακρίτας αυτό το διάστημα: «Λογικά στην Πάφο έχουν κάνει τις σκέψεις τους και έχουν πάρει τις αποφάσεις τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Πάφος FC: Τελευταία Ενημέρωση