ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος ΚΟΠ: Δεν έγιναν «μαγειρέματα» για την διακοπή

Η ΚΟΠ εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια για επανέναρξη του Πρωταθλήματος αναφέρει ο κ. Γιώργος Κούμας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν έγιναν μαγειρέματα και η ΚΟΠ δεν επιδίωκε την διακοπή της ποδοσφαιρικής σεζόν, διαμηνύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας, παραθέτοντας τις ενέργειες που έχει κάνει για να είναι έτοιμη η Ομοσπονδία να επαναρχίσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Απαντώντας στις γραπτές ερωτήσεις των κυπριακών ΜΜΕ σχετικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο κ. Κούμας μίλησε και για την απόφαση για αύξηση των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας αλλά και για το θέμα της μεταφοράς των ποινών ή τους φόβους για προσυνεννοημένους αγώνες.

«Όσον αφορά την αύξηση των ομάδων, υπήρξε αίτημα από δώδεκα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ, σε σύνολο δεκαεπτά μελών, όπως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και του γεγονότος ότι δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα, αφού έλαβαν υπόψιν τους και τις βαθμολογίες την μέρα διακοπής των πρωταθλημάτων, να γίνει αναδιάρθρωση στον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων. Με την εισήγηση αυτή συμφωνούσαν και τα 15 από τα 16 σωματεία της Β’ κατηγορίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας, ο κ. Κούμας είπε πως τα 15 από τα 17 μέλη της Γενικής Συνέλευσης ήταν σύμφωνα με αυτή την αναδιάρθρωση, κρίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αδικούνταν λιγότερα Σωματεία.

Οσον αφορά το θέμα των ομάδων που ανεβαίνουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις με έντονη στοιχηματική δραστηριότητα, ο κ. Κούμας είπε πως είναι στα πλάνα της ΚΟΠ κάποιες διαφοροποιήσεις προκειμένου να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί οι κανόνες, κάτι που ισχύει και για τη Β’ Κατηγορία. Όσον αφορά τις ποινές που μεταφέροντα από τις ομάδες που ανεβαίνουν, καμιά ποινή δεν πρόκειται να διαγραφεί. «Εκεί όπου ο κανονισμός προβλέπει να μεταφέρονται οι ποινές, θα μεταφέρονται. Οι κανονισμοί είναι γραμμένοι και είναι ξεκάθαροι», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις οι αντιδράσεις των φιλάθλων, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ είπε πως ήταν φυσιολογικές και αναμενόμενες, μέχρις ενός σημείου, ενώ παρόμοιες αντιδράσεις βλέπουμε να υπάρχουν και σε άλλες χώρες που πήραν τις ίδιες αποφάσεις. «Γνωρίζαμε ότι καμιά απόφαση δεν θα τους άφηνε όλους ευχαριστημένους», είπε και διερωτήθηκε ποιες θα ήταν οι τι αντιδράσεις από την στιγμή που επαναρχίζαμε ένα Πρωτάθλημα και στην πορεία, αναγκαζόμασταν, με το πρώτο κρούσμα, να το διακόψουμε. «Είναι από τις περιπτώσεις που οι συνθήκες μας ανάγκασαν να πάρουμε αποφάσεις ενδεχομένως, όχι αρεστές σε πολλούς, όμως κατά την άποψη μας, ωφέλιμες μακροπρόθεσμα», είπε.

Ο κ. Κούμας είπε πως το ποδόσφαιρο περνά δύσκολες μέρες και «το αναγνωρίζουμε, όπως αντιλαμβανόμαστε και την καχυποψία την οποία αναφέρετε ότι υπάρχει μεταξύ των φιλάθλων. Καχυποψία η οποία διαχρονικά υπάρχει, ανεξαρτήτως των συνθηκών που βιώνουμε», πρόσθεσε και ανακοίνωσε κάποιες ενέργειες προκειμένου να βελτιωθεί το υφιστάμενο αρνητικό κλίμα και οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο.

Ερωτηθείς αν μπορεί να πείσει πως η απόφαση για διακοπή δεν ήταν προϊόν συναλλαγής με τις ομάδες, ο κ. Κούμας τόνισε πως «καμιά συναλλαγή δεν έγινε με οποιαδήποτε ομάδα. Ως Ομοσπονδία οφείλουμε να ακούμε τα Σωματεία μας και εκεί που κρίνουμε ότι έχουν δίκαιο, τότε ναι, υιοθετούμε τις απόψεις τους, και εγώ προσωπικά αλλά και ως Διοικητικό Συμβούλιο, έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές με αιτήματα Σωματείων», είπε.

Ανέφερε πως μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας για επανέναρξη, είπε πως η ΚΟΠ έκανε την ύστατη προσπάθεια με το ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο, αλλά η απόρριψη του από την επιδημιολογική ομάδα της Κυβέρνησης, δεν άφηνε άλλη επιλογή από τη διακοπή.

Όσον αφορά το παράδειγμα της Ελλάδας, η ουσιαστική διαφορά που προκύπτει, όπως είπε, είναι στη βασική πρόνοια του πρωτοκόλλου υγείας για καραντίνα πέντε ημερών και όχι δεκατεσσάρων, όπως θα συνέβαινε εδώ στην Κύπρο. Ανέφερε πως σε άλλες χώρες, πέραν της Γερμανίας, όπως η Αυστρία και η Ουγγαρία, η Κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τα πρωτόκολλα των Ομοσπονδιών τα οποία δεν προνοούν ομαδική καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος σε μέλος ομάδας.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί ότι η αύξηση των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας θα αυξήσει τις πιθανότητες για προσυνεννοημένους αγώνες, είπε πως το φαινόμενο αποτελεί μάστιγα για το άθλημα και σίγουρα δεν είναι μόνο Κυπριακό φαινόμενο. «Ευελπιστούμε πως, αυτά τα φαινόμενα στο ποδόσφαιρο μας ανήκουν στο παρελθόν. Αν παρ’ ελπίδα επανεμφανιστούν, διαβεβαιώνω πως, ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα είμαστε αμείλικτοι με την εφαρμογή των κανονισμών», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση ότι η ΚΟΠ «μαγείρεψε» τη διακοπή της σεζόν, ο κ. Κούμας ήταν κατηγορηματικός: «Η ΚΟΠ εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια για επανέναρξη του Πρωταθλήματος.

Δεν τέθηκαν ζητήματα στο πρωτόκολλο που ήταν παράλογα ή παρατραβηγμένα. Δέστε τι γίνεται στο εξωτερικό. Τα ίδια συζητούν και εκεί. Όταν η ομάδα των επιδημιολόγων έχει διαφορετική άποψη δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας. Σημειώνω επίσης πως δεν έγινε καμιά εισήγηση για τροποποίηση του πρωτοκόλλου από πλευράς επιδημιολόγων. Ήταν σταθερή η θέση τους για εφαρμογή των διαταγμάτων ως είχαν», είπε.

Σημείωσε πως η διακοπή των Πρωταθλημάτων, ούτε «μαγειρεύτηκε» ούτε προσχεδιάστηκε, και δήλωσε πως σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα της Ομοσπονδίας «προβαίναμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, σε περίπτωση που θα συνεχιζόταν η σεζόν να είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει αλληλογραφία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας και την UEFA για την εξασφάλιση ξένων διαιτητών, οι οποίοι μαζί με τους Κύπριους θα ολοκλήρωναν την σεζόν. Είχα εξασφαλίσει ανεπίσημα από την UEFA παράταση μέχρι τις αρχές Αυγούστου για να ολοκληρωθεί τόσο το Πρωτάθλημα Cyta, όσο και το κύπελλο Coca - Cola. Υπέβαλα προτάσεις προς τους Προέδρους να μεταφέρουμε την αγωνιστική δράση Αύγουστο - Σεπτέμβρη ανεξάρτητα από τις ομάδες που θα δηλώναμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με όλα αυτά, δεν νομίζω να έγιναν «μαγειρέματα» ή να επεδίωκα την διακοπή», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X