ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρωτάθλημα: Ξένοι διαιτητές πριν τα πλέι οφ

Όλα όσα συζητήθηκαν στην Άτυπη Γενική Συνέλευση

Newsroom 24sports

Με επίκεντρο τη συζήτηση για τη διαιτησία, πραγματοποιήθηκε σήμερα η Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ. Έγινε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Προέδρων των Σωματείων και της Ομοσπονδίας, με κοινό στόχο, τη βελτίωση της κατάστασης στην Κυπριακή διαιτησία.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας διαβεβαίωσε τους Προέδρους ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στη διαιτησία μας. Ανέλυσε ενώπιον των μελών της Συνέλευσης τα μέτρα που πρόσφατα λήφθηκαν από την ΚΟΠ προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρότεινε τον Τράττο στη θέση του Λαγιέκ η Ομόνοια

Παράλληλα, έγινε αποδεχτό το αίτημα των Σωματείων για συνάντηση το συντομότερο δυνατό με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Μπερντράντ Λαγιέκ, προκειμένου να τους εξηγήσει τη διαδικασία ορισμού διαιτητών και το πλάνο του σε ότι αφορά την ανάπτυξη της διαιτησίας.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν τα Σωματεία για την απόφαση για κάθοδο ξένων διαιτητών, ακόμη και πριν τη Β΄ φάση του Πρωταθλήματος. Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ τόνισε τη θετική στάση του Συνδέσμου Διαιτητών προς αυτή την απόφαση.

Έγινε ενημέρωση για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των διαιτητών με ξένους, διεθνείς Παρατηρητές οι οποίοι θα αναλάβουν την καθοδήγηση νεαρών, εξελίξιμων διαιτητών, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι το συντομότερο δυνατό να ανέλθουν στην Α’ Κατηγορία.

Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας των Παραγόντων, όσον αφορά τη συμπεριφορά αλλά και τις δηλώσεις τους.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για τη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό για το ποδόσφαιρο την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανέφερε πως υπάρχει καλή διάθεση από την Πολιτεία για να επίλυση των προβλημάτων και πως, θα γίνουν άλλες δύο συσκέψεις για το ποδόσφαιρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η πρώτη θα αφορά συζήτηση τρόπων βελτίωσης των Σταδίων και η δεύτερη, για συζήτηση των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο, στην παρουσία αντιπροσωπείας Προέδρων Σωματείων.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ενημέρωσε πως τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην UEFA για να τους ενημερώσει για τα τελευταία γεγονότα στο ποδόσφαιρο. Όπως, προτάσεις που έχουν υποβληθεί σε πολιτικό επίπεδο, είναι καλοδεχούμενες, αλλά στο τέλος, αυτοί που θα βρουν τις πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, είναι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Πρότεινε Τράττο για αρχιδιαιτητή η Ομόνοια

Επιστολή στην ΚΟΠ απέστειλε η Ομόνοια με την οποία ζήτησε την απομάκρυνση του Λαγιέκ από το πόστο του αρχιδιαιτητή. Μάλιστα, οι «πράσινοι» εισηγήθηκαν να αναλάβει αυτό το πόστο ο Λεόντιος Τράττος.

Το θέμα έθεσε προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομόνοιας Δημήτρης Γρηγόρη, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ψηφοφορία.

Τα πλείστα σωματεία αρνήθηκαν να τεθεί ένα τέτοιο θέμα προς ψηφοφορία με το επιχείρημα ότι ο Λεόντιος Τράττος είναι εν ενεργεία διαιτητής και η όποια αρνητική ψήφος προς αυτόν θα μπορούσε θεωρητικά να θεωρηθεί ως εχθρική από τον ίδιο.

Συνεπώς το θέμα έμεινε ως εκεί και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο στην παρούσα φάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση