ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε πόσες περιπτώσεις η απόφαση του VAR κρίθηκε ως λανθασμένη

Μέχρι σήμερα, το σύστημα του VAR έχει εφαρμοστεί ήδη σε 13 αγωνιστικές

ΚΥΠΕ

Σε μόλις τέσσερις περιπτώσεις από τις 240 συνολικά, η απόφαση του VAR κρίθηκε ως λανθασμένη από το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ, ενώ η εκτίμηση που επικρατεί είναι πως με την πάροδο του χρόνου το σύστημα θα έχει περισσότερα οφέλη παρά αρνητικά.

Μέχρι σήμερα, το σύστημα του VAR έχει εφαρμοστεί ήδη σε 13 αγωνιστικές και κατά γενική ομολογία, σύμφωνα με την ΚΟ, έχουν μειωθεί σημαντικά τα σοβαρά λάθη.

Όπως αναφέρει η ΚΟΠ, η εκτίμηση και η πεποίθηση που είχε εκφραστεί από την Ομοσπονδία στον πρώτο απολογισμό χρήσης του VAR (14η με 20η αγωνιστική) ότι με την πάροδο του χρόνου θα αποδειχθεί πως τα οφέλη από την χρήση του VAR είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά, επιβεβαιώνεται, χωρίς όμως κανένας να εφησυχάζει ή να παραγνωρίζει πως, υπάρχει ακόμη δρόμος για να φτάσει στο επίπεδο που όλοι επιθυμούν.

Με βάσει του Πρωτοκόλλου εφαρμογής του VAR που ισχύει σε όλες τις χώρες, το VAR εξετάζει περιπτώσεις που αφορούν την επίτευξη τερμάτων, περιπτώσεις πέναλτι και αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς και τη λανθασμένη ταυτοποίηση σε κίτρινη και κόκκινη κάρτα.

Από την 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta, ως την 26η το VAR χρησιμοποιήθηκε σε 42 αγώνες καθώς και στον αναβληθέντα αγώνα Ολυμπιακού – ΕΝΠ που ήταν εξ αναβολής από τη 15η αγωνιστική.

Στους 43 αυτούς αγώνες, έγινε έλεγχος συνολικά σε 240 περιπτώσεις. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν, οι 114 επίτευξη τερμάτων, οι 91 πέναλτι και οι 35 κόκκινη κάρτα.

Στατιστικά, έχουμε μια ανασκόπηση εντός αγωνιστικού χώρου (Οn Field Review) ανά πέντε αγώνες.

Το τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ θεωρεί πως, η αντίδραση του VAR θα έπρεπε να ήταν διαφορετική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΝΠ (15η αγωνιστική) ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ
ΔΟΞΑ-ΕΝΠ (22η αγωνιστική) ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ
ΑΠΟΕΛ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ (23η αγωνιστική) ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ
ΑΠΟΕΛ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ (23η αγωνιστική) ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΚΟΛ (ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ VAR ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ OFR)

Αναλυτικά οι 240 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος από το VAR ανά αγωνιστική:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση