ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στέκει νομικά...για 14

Τι χρειάζεται για να προχωρήσει η διαδικασία

Newsroom 24sports

Η ιστοσελίδα μας σας έχει ενημερώσει με αναλυτικό ρεπορτάζ της για το κεφάλαιο «αύξηση ομάδων» και κατά πόσο αυτό ευνοείται ως προς το να γίνει από ομάδες και ΚΟΠ. 

Το πρώτο βήμα είναι η συνεννόηση της ΚΟΠ με την UEFA και την επιστημονική ομάδα του υπουργείου υγείας για όσα αφορούν στο πρωτόκολλο

Δίνουμε συνέχεια στα του ρεπορτάζ αυτού και αναλύουμε λίγο τη διαδικασία που χρειάζεται. Το σενάριο αυτό ξεκινά στη λογική πως δεν θα καταστεί εφικτή η συνέχιση των διοργανώσεων, αν παίξουμε θα ισχύσει ό,τι λέει η προκήρυξη με υποβιβασμό δυο ομάδων και άνοδο άλλων δυο. Οπότε το πρώτο βήμα είναι η συνεννόηση της ΚΟΠ με την UEFA και την επιστημονική ομάδα του υπουργείου υγείας για όσα αφορούν στο πρωτόκολλο. Ακολούθως θα υπάρξει γενική συνέλευση που θα πάρει κατ’ αρχήν απόφαση και επικύρωση από το ΔΣ. Από τη στιγμή που ξεκάθαρα αναφέρεται στην προκήρυξη πως μπορεί να τύχει τροποποίησης οποτεδήποτε, θέμα να αποτελεί αυτή η προκήρυξη εμπόδιο δεν τίθεται.

Πάμε τώρα στο κεφάλαιο του Δ.Σ. της ΚΟΠ που είναι και το αρμόδιο σώμα να πάρει τις αποφάσεις. Σε περίπτωση που έχουμε διακοπή, θα τεθεί ενώπιον του σώματος το κεφάλαιο αύξησης ομάδων. Υπάρχουν πληροφορίες για πρόταση για 16 και για 14. Από άποψη απόφασης δεν είναι το ίδιο.

Με τροποποίηση του καταστατικού στις 3/3/2015, έγινε γνωστό το εξής (άρθρο 2 παράγραφος 6):

«Τα Σωματεία Α', Κατηγορίας δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να είναι λιγότερα των δώδεκα (12), αλλά ούτε και περισσότερα των δεκατεσσάρων (14)». Δηλαδή για 14 ομάδες δεν απαιτείται καταστατική αλλαγή, ενώ για τις 16 απαιτείται. Για τις μικρότερες κατηγορίες δεν υπάρχει περιορισμός για τον αριθμό των ομάδων.

Ποιοι συμμετέχουν στο Δ.Σ. ΚΟΠ:

Οι 12 ομάδες πρώτης κατηγορίας έχουν εκπρόσωπο. Οι δυο ομάδες που υποβιβάστηκαν πέρσι, Αλκή, Ερμής, διατηρούν και φέτος τον εκπρόσωπό τους. Άλλοι τρεις εκπρόσωποι της Β’ κατηγορίας. Ένας εκπρόσωπος της Γ’ και ένας της ΣΤΟΚ. Επίσης συμμετέχει ο πρόεδρος της ΚΟΠ και ένας εκπρόσωπος του συνδέσμου διαιτητών. Συνολικά 21 ψήφοι.

Πως μπορεί να αλλάξει η προκήρυξη

Σύμφωνα με το καταστατικό, Άρθρο 11 παράγραφος 4(β) η πλειοψηφία που απαιτείται είναι η εξής:

«Για να τροποποιηθεί Προκήρυξης οποιουδήποτε Πρωταθλήματος ή πρόνοια αυτής, ή ο Πειθαρχικός Κανονισμός ή πρόνοια αυτού, που έχουν εγκριθεί προηγούμενα από το Διοικητικό Συμβούλιο, απαιτείται πλειοψηφία 4/5 των παρόντων μελών στην συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε καμία περίπτωση ο αριθμός των θετικών ψήφων δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 50% των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου».

Κάνοντας τις πράξεις, θέλει 17 ψήφους για να περάσει. Αν τα πράγματα φτάσουν μέχρι εκεί, υπάρχει αισιοδοξία για την πρόταση αυτή πως περνά και ειδικά οι εκπρόσωποι των μικρών κατηγοριών, στο σύνολο εφτά, και του Β γκρουπ, άλλοι έξι, θεωρούνται «κλειδωμένες» υπέρ της.

Σημ: Οι αναφορές και οι παραθέσεις είναι από τα επίσημα έγγραφα καταστατικού ΚΟΠ και προκήρυξης πρωταθλήματος όπως είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα της (www.cfa.com.cy)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση