ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:09
 

Στην πρώτη γραμμή οι μειώσεις μισθών

Τα δεδομένα ενόψει της επομενης τηλεδιάσκεψης της ΚΟΠ

Newsroom 24sports

Άκρως σημαντική χαρακτηρίζεται η επόμενη τηλεδιάσκεψη της ΚΟΠ με τον ΠΑΣΠ, τον Σύνδεσμο Προπονητών Κύπρου και αντιπροσωπεία Προέδρων Σωματείων Ά Κατηγορίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης. Στην πρώτη γραμμή της ατζέντας θα βρεθεί φυσικά το οικονομικό και προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι να περιοριστεί η ζημιά στο ελάχιστο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη συνάντηση τα σωματεία αναμένεται να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τις προτεινόμενες περικοπές στους μισθούς των ποδοσφαιριστών και μελών των προπονητικών ομάδων, οι οποίες στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από τον ΠΑΣΠ και το Σύνδεσμο Προπονητών.

Το προηγούμενο διάστημα ο ΠΑΣΠ είχε επαφές με τους αρχηγούς των ομάδων και έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές. Σημειώνεται όμως πως δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα των μειώσεων, αφού ο Σύνδεσμος δεν έχει ακόμα κάποια συγκεκριμένη πρόταση στα χέρια του.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΠ θα είναι η προστασία κυρίως των χαμηλόμισθων ποδοσφαιριστών

Ωστόσο, μια από τις βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΠ θα είναι η προστασία κυρίως των χαμηλόμισθων ποδοσφαιριστών και προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν τα επόμενα βήματα.

Η διασφάλιση των μισθών των μελών του είναι το βασικό ζητούμενο και για τον Σύνδεσμο Προπονητών. Όπως μας τονίστηκε αρμοδίως, η μεγάλη μάζα των Κυπρίων προπονητών είναι χαμηλά αμειβόμενοι (με μισθούς που κατά μέσο όρο δεν πλησιάζουν τα 1000 ευρώ μηνιαίως) και προσπάθεια του ΔΣ ειναι να βρει τους τρόπους για να τους προστατεύσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει σταλεί επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας για συμπεριληφθούν οι προπονητές στο πρόγραμμα στηριξης και επιδότησης από το Κράτος.

Η πιθανότερη λύση για τα συμβόλαια

Η Κύπρος, όπως και η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, βρίσκεται σε αναμονή και για το αποτέλεσμα των επαφών της FIFA με την FIFPRO, για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ποδοσφαιριστές που μένουν χωρίς συμβόλαιο. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, η πιθανότερη λύση που προσανατολίζεται να δώσει η Παγκόσμιο Ομοσπονδία είναι να εγκρίνει την επέκταση των συμβολαίων όσο και αν χρειαστεί μέχρι και την ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων για τη σεζόν 2019-20.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

#PoliticsBlog Ο γενικώς Ελεγκτής, τα νεύρα του Νίκαρου και ο ακραίος λαϊκισμός

«Νίκαρε φταίεις που διορίζεις τον κάθε αππωμένο... είχες και άλλες επιλογές αλλά ήθελες να ικναοποιήσεις ...»
Αρμαγεδών  |  13:31

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Λάβετε το δάνειο σας τώρα σε 48 ώρες Καλό απόγευμα Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ...»
Dennis crouch  |  00:06

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X