
24sports.com.cy
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Εθνικό, καθώς η Επιτροπή Κριτηρίων της ΚΟΠ αναμένεται να αποφασίσει αν οι τρεις σύλλογοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να περάσουν με επιτυχία τα κριτήρια της UEFA.
Αυτή τη στιγμή, από τους φακέλους των συγκεκριμένων ομάδων λείπει η απαραίτητη βεβαίωση που αποδεικνύει ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το κράτος έχουν τακτοποιηθεί.
Για να εξασφαλίσουν τη σχετική βεβαίωση, οι ομάδες καλούνται είτε να αποπληρώσουν άμεσα τα ποσά που οφείλουν ώστε να ενταχθούν στο κρατικό σχέδιο ρύθμισης παλιών χρεών, είτε να καταλήξουν σε διακανονισμό με την κυβέρνηση για την εξόφληση των σχετικών οφειλών.
Σε περίπτωση που δεν κατατεθεί η απαιτούμενη βεβαίωση, οι σύλλογοι κινδυνεύουν με βαριές ποινές, οι οποίες περιλαμβάνουν αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.
Ακόμα και σε αυτό το σενάριο, οι ομάδες θα έχουν περιθώριο πέντε ημερών για να υποβάλουν έφεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, χθες άνοιξε νέος κύκλος επαφών με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, χωρίς όμως να έχει σημειωθεί οριστική πρόοδος. Ως εκ τούτου, οι επόμενες ώρες θεωρούνται καθοριστικές για την έκβαση της υπόθεσης.