ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το «παράθυρο» λόγω Ουκρανικού... και η Κύπρος

Πως μπορούν να επωφεληθούν οι ομάδες μας, από το δικαίωμα για μεταγραφή που έδωσε σε συγκεκριμένους παίκτες η FIFA

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μια ειδική μεταγραφική περίοδο για ξένους παίκτες που αγωνίζονται σε Ρωσία και Ουκρανία άνοιξε η FIFA, που τους δίνει το δικαίωμα να πάρουν μεταγραφή σε άλλη χώρα. Ο λόγος βέβαια που συμβαίνει αυτό είναι ο πόλεμος που γίνεται στην Ουκρανία, με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου να επιτρέπει στους εν λόγω ποδοσφαιριστές όπως πάρουν μεταγραφή σε άλλο σύλλογο μέχρι τις 7 Απριλίου. Παράλληλα, θα μπορούν να ενταχθούν στη νέα τους ομάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Επίσης, τα συμβόλαια των ξένων στην Ουκρανία έχουν αυτόματα ανασταλεί μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022, ενώ οι ρωσικοί σύλλογοι έχουν διορία μέχρι τις 10 Μαρτίου για να έρθουν σε συμφωνία με τους παίκτες και να μην αποχωρήσουν.

Όσον αφορά τώρα στις κυπριακές ομάδες και κατά πόσο μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την εξέλιξη... είναι κάτι που εξαρτάται από τις διαθέσιμες θέσεις που έχουν στο ρόστερ τους.

Για παράδειγμα, μόνο ο Εθνικός Άχνας και η ΠΑΕΕΚ μπορούν να αποκτήσουν παίκτες καταλόγου Α, καθώς η ομάδα της Άχνας έχει τρεις καινές θέσεις, ενώ αυτή της Κερύνειας δύο. Οι υπόλοιποι σύλλογοι έχουν από 15 ξένους ή κοινοτικούς στο ρόστερ τους.

Παρά ταύτα, αυτό δεν τους αφαιρεί το δικαίωμα για να προχωρήσουν σε απόκτηση ποδοσφαιριστή κάτω των 22 ετών, με την κάθε ομάδα να δικαιούται να πάρει μέχρι και δύο ποδοσφαιριστές, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σημειώνεται ακόμη πως αν το συμβόλαιο κάποιου παίκτη λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, τότε η νέα του ομάδα μπορεί να τον υπογράψει για όσα χρόνια επιθυμεί. Σε περίπτωση όμως που δεσμεύεται με συμβόλαιο για πάνω από μισό χρόνο, τότε θα μπορεί να έρθει στο νησί μας μόνο ως δανεικός και μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Το ιδανικό λοιπόν σενάριο για τις κυπριακές ομάδες είναι να βρουν ξένους ποδοσφαιριστές από Ουκρανία και Ρωσία που να είναι κάτω των 22 ετών, αλλά και έτοιμοι για να προσφέρουν άμεσα τις υπηρεσίες τους, μιας και το πρωτάθλημα μας έχει μπει ήδη στην τελική ευθεία.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, κάποιοι σύλλογοι να το δουν ως ευκαιρία για να φέρουν παίκτες με προοπτική να βοηθήσουν τα επόμενα χρόνια… και όχι κατ’ ανάγκη από φέτος.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Αυτό θα πρέπει να νοιώθουν οι παίκτες της Ομόνοιας με τη χθεσινή τους εμφάνιση
24sports.com.cy
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ