ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χέρι τσέπη... Ξένοι στην δεύτερη φάση

Το παρασκήνιο από την χθεσινή άτυπη συνέλευση της ΚΟΠ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η χθεσινή άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ, με παρόντες τους προέδρους και εκπροσώπους των σωματείων της Α' Κατηγορίας είχε σαν κύριο θέμα συζήτησης την διαιτησία και το τι μέλλει γενέσθαι στον χώρο.

Η ΚΟΠ διεμήνυσε στα σωματεία πως παραμένει σε ισχύ η έλευση ξένων διαιτητών στο VAR από χώρες της Ευρώπης στις επόμενες αγωνιστικές, ωστόσο μέρος του κόστους θα καλύπτεται από τις ίδιες τις ομάδες.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτή η κάθοδος ξένων διαιτητών για να διευθύνουν επιλεγμένους αγώνες υψηλής δυσκολίας

Επιπρόσθετα, όπως λέχθηκε στην συνέλευση, αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτή η κάθοδος ξένων διαιτητών για να διευθύνουν επιλεγμένους αγώνες υψηλής δυσκολίας. Ένα γεγονός που ζήτησαν ανοικτά κάποιες ομάδες χθες. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ενάντια στην κάθοδο ξένων διαιτητών τάχθηκαν η ΑΕΚ και η Ανόρθωση. Η ομάδα της Λάρνακας τόνισε με ξεκάθαρο τρόπο τη θέση της, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου δύναται να συζητήσει και την κάθοδο ξένων διαιτητών, αν το επιθυμεί η πλειοψηφία των άλλων σωματείων. Πάγια θέση της Ανόρθωσης είναι η στήριξη του Κύπριου διαιτητή και αυτό δύσκολα θα αλλάξει στο παρόν στάδιο.

Αντίθετα, η ΑΕΛ είναι η ομάδα που επιθυμεί την κάθοδο ξένων διαιτητών από τώρα. Στο πλευρό της λεμεσιανής ομάδας τάχθηκαν με θέρμη οι Πάφος και Ολυμπιακός.

Επιπρόσθετα, οι υπόλοιπες ομάδες κατέθεσαν τις δικές τους θέσεις και εισηγήσεις, χωρίς να διαρρέει ξεκάθαρα τη δεδομένη στιγμή το τι επιθυμούν. ΄Όλα αυτά θα τεθούν προς έγκριση στην επόμενη συνεδρία του ΔΣ της ΚΟΠ και ανάλογα θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση