ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τελετή βράβευσης αθλητών του Πανεπιστημίου Frederick

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τον αθλητισμό ως ένα σημαντικότατο κομμάτι του πολιτισμού μας

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Frederick διοργάνωσε τελετή βράβευσης για φοιτητές και μαθητές που διακρίθηκαν στον αθλητισμό, σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τον αθλητισμό ως ένα σημαντικότατο κομμάτι του πολιτισμού μας, αλλά και να επιβραβεύσει τους φοιτητές-αθλητές αλλά και τους μαθητές- αθλητές που καταφέρνουν να συνδυάζουν δύο πολύ απαιτητικούς ρόλους, αυτόν του μαθητή ή φοιτητή και αθλητή παράλληλα.

Στην ίδια εκδήλωση, τιμήθηκε ο απόφοιτος του Πανεπιστήμιου, παλιός καλαθοσφαιριστής και μέλος σήμερα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), Παναγιώτης Τρισόκκας και ο Ρένος Πιττάλης πρώτος διευθυντής του Αθλητικού Γραφείου του Πανεπιστημίου, για τη συνολική προσφορά τους στον αθλητισμό.

Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, υπογράμμισε τη σημασία που δίνει το Πανεπιστήμιο Frederick στον αθλητισμό στο πλαίσιο των εξιδεικευμένων ακαδημαϊκών προγραμμάτων που προσφέρει, αλλά και στηρίζοντας πολύπλευρα τους φοιτητές-αθλητές με υποτροφίες και άλλες διευκολύνσεις. Σημείωσε ότι πέραν των 120 φοιτητών απολαμβάνουν υποτροφίες σε όλα τα προγράμματα σπουδών εξαιτίας της αθλητικής τους δραστηριότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών «Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του Πανεπιστημίου Frederick, το οποίο παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τη δυνατότητα να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, εμβαθύνοντας στον αθλητικό τουρισμό και αθλητισμό αναψυχής και παρέχοντας εξειδίκευση στην προπονητική των αθλημάτων - όπως για παράδειγμα στα αθλήματα θαλάσσης, στον κλασικό αθλητισμό, στα ομαδικά, γυμναστικά και μαχητικά αθλήματα - καθώς επίσης και στον τομέα της υγείας και ευρωστίας του ατόμου.

Ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του ΚΟΑ, στον δικό του χαιρετισμό τόνισε την ανυπέρβλητη αξία του αθλητισμού, υπογραμμίζοντας ότι «Για να επέλθει διάκριση στον αθλητισμό ο αθλητής/τρια χρειάζεται να έχει αρετές όπως είναι η αποφασιστικότητα, η επιμονή, η υπομονή, ο σεβασμός, αλλά και να γνωρίζει πως να θέτει στόχους που θα επιτευχθούν μόνο με σκληρή δουλειά. Αυτές είναι οι ίδιες αρετές που ονομάζουμε ολυμπιακές αξίες». Σημείωσε επίσης ότι ο ΚΟΑ θα είναι σταθερά αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών των αθλητών. Αναφερόμενος στο πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick «Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού», είπε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή της πόλης της Λεμεσού για να προσφέρεται το εν λόγω πρόγραμμα, εφόσον η Λεμεσός είναι αθλητομάνα και ανέδειξε τεράστιους αθλητές και ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Παναγιώτης Τρισόκκας έκανε μια αναδρομή στις μεγάλες στιγμές που έζησε σπουδάζοντας και παίζοντας στις ομάδες του Frederick και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον εκ των ιδρυτών του Πανεπιστημίου κ. Μιχάλη Φρειδερίκου για τις ευκαιρίες που του έδωσε. Συνέχισε τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι για έναν αθλητή να σπουδάσει, καταλήγοντας ότι «Οι αθλητές είναι και πολύ καλοί φοιτητές».

Στον δικό του χαιρετισμό ο κ. Ρένος Πιττάλης, μίλησε για τη μεγάλη συμβολή του Πανεπιστημίου στα αθλητικά δρώμενα του τόπου. «Κρατούμε τους αθλητές μας εδώ, έτσι ώστε να μπορούν να συνδυάσουν τον πρωταθλητισμό μαζί με τις σπουδές τους». Ευχαρίστησε τέλος την ηγεσία του Πανεπιστημίου για την αρωγή που απλόχερα προσφέρει στους αθλητές και στο Αθλητικό Γραφείο. 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών/τριών σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) που κατέκτησαν την πρώτη, δεύτερη ή τρίτη θέση. Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick που δεν συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της ΚΟΠΑ αλλά διέπρεψαν σε άλλα ατομικά αθλήματα και οι προσωπικές τους επιδόσεις έκαναν το Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα περήφανο. Τέλος, βραβεύτηκαν και έλαβαν υποτροφία για σπουδές, μαθητές και μαθήτριες από Αθλητικά Λύκεια της Κύπρου, που προτάθηκαν από τα σχολεία τους τόσο για το ήθος, όσο και για τις αθλητικές τους διακρίσεις.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι: βουλευτής κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, το Μέλος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μυλωνάς, οι Διευθυντές των Αθλητικών Σχολείων Λεμεσού και Πάφου, κ. Ερρίκος Ανδρονίκου και κ. Κώστας Ττοουλιάς αντίστοιχα και η κ. Νατάσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Αθλητισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X