ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα τελικά ποσοστά των κομμάτων

Η ομάδα της Καθημερινής σάς μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στραμμένα στη μεγάλη μάχη των Βουλευτικών εκλογών είναι όλα τα βλέμματα. Η αποχή αλλά και το ντέρμπι της τέταρτης θέσης βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε μια εκλογική διαδικασία με ποικίλες ιδιαιτερότητες λόγω της πανδημίας. Συνολικά 658 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο 557.589 πολιτών για να καταλάβουν μια από τις 56 έδρες του κυπριακού κοινοβουλίου. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι κατά 14.674 μεγαλύτερος απ΄ αυτόν των βουλευτικών εκλογών του 2016 και αποτελεί το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα που υπήρξε σε εθνικές εκλογές στην Κύπρο.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και έκλεισαν στις 6 το απόγευμα. Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει επιτόπου, στα ίδια τα εκλογικά κέντρα, ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

Live τα αποτελέσματα 

 

Live Ενημέρωση

00:27 - Ποιοι κλειδώνουν με ευκολία την πρωτιά

ΔΗΣΥ

Λευκωσία

Δημήτρης Δημητρίου

Λεμεσός

Ευθύμιος Δίπλαρος

Λάρνακα

Αννίτα Δημητρίου

Αμμόχωστος

Κυριάκος Χατζηγιάννης

Κερύνεια

Μάριος Μαυρίδης

ΑΚΕΛ

Λευκωσία

Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Αμμόχωστος

Νίκος Κέττηρος 

Κερύνεια

Χρίστος Χριστόφιας

ΔΗΚΟ

Λευκωσία

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου

Λεμεσός

Παύλος Μυλωνάς

Λάρνακα

Χρίστος Ορφανίδης

Πάφος

Χρύσανθος Σαββίδης

Οικολόγοι

Λευκωσία

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

ΕΔΕΚ

Λευκωσία

Κωστής Ευσταθίου

22: 52 - Χρίστος Χρίστου

Ο λαός έστειλε τα δικά του μηνύματα. Από αύριο προέχει η σκληρή δουλειά. Σεμνά και ταπεινά θα δουλέψουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Το ΕΛΑΜ θα σταθεί απέναντι στη διαφθορά. 

22:45 - Νίκος Αναστασιάδης- Σεβαστό το αποτέλεσμα - Μήνυμα ενότητας

Ο λαός έδωσε την ετυμηγορία του. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό. Άλλο η εκλογική διαδικασία και άλλο η επόμενη ημέρα των εκλογών. Η επόμενη των εκλογών θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από αίσθημα αυξημένης ευθύνης. Θα συγκαλέσω τους πολιτικούς αρχηγούς αφού συνέλθει η νέα βουλή. Σας καλώ από αύριο όλοι μαζί να προχωρήσουμε για το καλό της πατρίδας μας. 

22:34 - Δήλωση Μ. Σιζόπουλου

Ευχαριστώ τους υποψηφίους / ες που μέσα σε δύσκολες συνθήκες υπονόμευσης έδωσαν τη μάχη τους. Δεν κατορθώσαμε για μερικές χιλιάδες ψήφους να κρατήσουμε την 4η θέση. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε με ήθος, εντιμότητα για να προασπίσουμε την κρατική υπόσταση της πατρίδας μας και όχι λύση ρατσιστική όπως είναι η ΔΔΟ.

22:22 Ο λόγος στον Αβέρωφ Νεοφύτου

Σήμερα οι πολίτες μίλησαν. Η κοινωνία επέλεξε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αποδοκίμασε τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Οι πολίτες αποφάσισαν για το αύριο της χώρας μας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου, συμπληρώνοντας πως η δημοκρατία έλαμψε. Θέλω να διαβεβαιώσω πως η ψήφος των πολιτών αποτελεί μεγάλη ευθύνη., Συνεχίζουμε με τα μανίκια πάνω διότι έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις. Να υλοποιήσουμε το σχέδιο ανάκαμψης και να φτιάξουμε την Κύπρο για τους νέους μας. Μα πάνω από όλα να φέρουμε την δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που μας αξίζει. Όμως αυτό το κόμμα, ιδρύθηκε από τον ιστορικό μας ηγέτη Γ. Κληρίδη για να είναι η δύναμη της σύνεσης και της σωφροσύνης και να είναι στην πρώτη γραμμή για επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας. Από αύριο παραμερίζουμε τις διαφορές μας. Απευθύνουμε μήνυμα συνεργασίας προς όλους. Η Βουλή θα πρέπει να δίνει βάρος στις συγκλίσεις και με αυτά επιλέγουμε να πολιτευόμαστε. Στον ΔΗΣΥ από την επόμενη ημέρα πιάνουμε δουλειά για να τιμήσουμε αυτούς που μας ψήφισαν και να  φέρουμε πίσω όσους απομακρύναμε για να κάνουμε τον ΔΗΣΥ ακόμα πιο δυνατό.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχαρίστησε τον αναπληρωτή προεδρο Χάρη Γεωργιάδη και αυτούς που έδωσαν τη μάχη με αυταπάρνηση για , όπως είπε, αυτή τη δύσκολη προεκλογική μάχη. Ευχαρίστησε δε τον Υπουργό Εσωτερικών και τον έφορο εκλογών για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών.

22:45 - Νίκος Αναστασιάδης- Σεβαστό το αποτέλεσμα

Ο λαός έδωσε την ετυμηγορία του. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό. Άλλο η εκλογική διαδικασία και άλλο η επόμενη ημέρα των εκλογών. Η επόμενη των εκλογών θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από αίσθημα αυξημένης ευθύνης.

22:14 - Δήλωση Νικόλα Παπαδόπουλου

Ο κυπριακός λαός μίλησε. Έληξε μια δύσκολη μάχη με δεδομένο ότι από το 2016 δύο σχηματισμοί φτιάχτηκαν για να πλήξουν το ΔΗΚΟ. Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για το ΔΗΚΟ καθώς χάσαμε 3%. Σημαντικό είναι ότι το ΔΗΚΟ εκλέγει 9 έδρες όσες εκλέξαμε το 2016. Αναμφίβολα θα θέλαμε τη διατήρηση ή την αύξηση των ποσοστών μας. Μας λυπεί αυτό αλλά έχουμε καθήκον να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα και να λάβουμε τις αποφάσεις που χρειάζεται. Προτίθεμαι να συγκαλέσω τις επόμενες ημέρες ειδική συνεδρίαση του ΔΗΚΟ για να μελετήσουμε το αποτέλεσμα.

22:08 - Έφορος Εκλογών

Στο 34,27% η αποχή

6821 Άκυρα (1,86%)

Λευκά 2070 (0,57%)

21:54 -  Δήλωση Μ. Καρογιάν

Για τη ΔΗΠΑ, το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση. Το εγχείρημα που αναλάβαμε πριν από 2.5 χρόνια αγκαλιάστηκε από τον κυπριακό λαό. Χάρη σε αυτή την κοινωνία αναμετρηθήκαμε με τις συστημικές δυνάμεις και βγήκαμε νικητές επειδή οι συμπολίτες μας αναγνώρισαν την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητά μας. Επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι η ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος αποτελούν ανάγκες της κοινωνίας μας. Πιστέψαμε στην ανάγκη της ανανέωσης του κέντρου. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα κόλαφο για τον λαϊκισμό και τον μηδενισμό. Αποτελεί μια νίκη που μας γεμίζει ευθύνη. Η μεγάλη πρόκληση της επόμενης ημέρας είναι να ανατρέψουμε τα ποσοστά της αποχής. Η ΔΗΠΑ ήρθε για να μείνει σε πείσμα όσων επενδύουν στην αδράνεια και τον εφυσυχασμό και όσων θέλουν την Κύπρο να παραμένει μοιρασμένη.

21:40 - Ιδού τα επικρατέστερα ονόματα που μπαίνουν στη Βουλή

Μια ανάσα πριν το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης των Βουλευτικών εκλογών τα επικρατέστερα ονόματα υποψηφίων Βουλευτών που καταφέρνουν να κερδίσουν μία θέση στο κυπριακό κοινοβούλιο είναι. [Διαβάστε περισσότερα]

21:22 - Ντέρμπι για γερά νεύρα ΕΛΑΜ-ΕΔΕΚ

21:07 - Δήλωση Μ. Γιωργάλλα 

Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Παραμένουμε στις επάλξεις για να διεκδικήσουμε όσα ανήκουν στην πατρίδα.

21:00 - Χ. Θεοπέμπτου: Περιμέναμε υψηλότερα ποσοστά

Με τις δημοσκοπήσεις περιμέναμε υψηλότερα ποσοστά. Είμαστε μικρό κόμμα και είχαμε υποστεί ανελέητο πόλεμο από τους άλλους. Όμως παραμένουμε δυνατοί για νέους αγώνες μέσα στη Βουλή. Είμαι περήφανος για ότι κάνουμε στη Βουλή και θα συνεχίσουμε δυνατά όπως και πιο πριν. Μπαίνουμε στη Βουλή είτε τους αρέσει είτε όχι, σημείωσε ο κ. Θεοπέμπτου.

20:50 Άντρος Κυπριανού: Δεν καταφέραμε να πείσουμε

Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που αναμέναμε. Το σεβόμαστε και θα το μελετήσουμε. Δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε για την αλλαγή στον τόπο. Θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Είναι προφανές ότι έχουμε πρόβλημα, πρόσθεσε. Θα πρέπει να βρούμε τους λόγους, σημείωσε ο Άντρος Κυπριανού.

20:40 - Άννα Θεολόγου: Ο λαός έχει επιλέξει την διαφθορά

«Ο λαός έχει μιλήσει φαίνεται ότι έχει επιλέξει την διαφθορά, την διαπλοκή και τα σκάνδαλα. Εμείς δώσαμε τον αγώνα μας με μετριοπάθεια, δείξαμε στον κόσμο τις προτάσεις μας, στα προβλήματα της κοινωνίας και στα όσα αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα», ανέφερε η Πρόεδρος της Αλλαγής Γενιάς, Άννα Θεολόγου.

 [Διαβάστε περισσότερα εδώ]

20:35 - Στις 9-9:30 οι δηλώσεις Αβέρωφ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις στις 9-9:30 η ώρα.

Πληροφορίες από την Πινδάρου ωστόσο αναφέρουν πως η προεκλογική τοξικότητα των τελευταίων μηνών πιθανότατα να γύρισε «μπούμερανγκ» σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ. Την ίδια ώρα, με επιφύλαξη μεν, αλλά ενδεχομένως αναμένεται οι έδρες στο ΔΗΣΥ να αυξηθούν από 18, σε 19. Η έδρα μπορεί όπως πληροφορείται η «Κ» από πηγές της Πινδάρου, από την επαρχία Αμμοχώστου.

20:32 - ΔΗΠΑ: Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα

«Αναγέννηση με ΔΗΠΑ στη Bουλή» είναι το σύνθημα που φωνάζουν ψηφοφόροι του κόμματος έξω από το επιτελείο. Ήδη ο Μάριος Καρογιάν έτυχε θερμής υποδοχής, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις πριν το τέλος της καταμέτρησης.

20:17 - Αβέρωφ: Να κάτσει η μπίλια πρώτα

Στα γραφεία του ΔΗΣΥ επέστρεψε στις 8 απόψε ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νεοφύτου είχε μεταβεί μετά τις 19.30 στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κληθείς να προβεί σε μια πρώτη δήλωση για τα αποτελέσματα των εκλογών όπως ανακοινώνονται, ο κ. Νεοφύτου απάντησε: "Να κάτσει η μπίλια πρώτα" και παρέπεμψε στην τρίτη κατανομή των εδρών.

20:00 - Τα ποσοστά των εκλογών του 2016

Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών 2021, ανατρέχουμε στα αποτελέσματα των προηγούμενων βουλευτικών, του 2016. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]

19:51 - ΑΚΕΛ: Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο

Το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατούσε στις τάξεις του ΑΚΕΛ πριν ανοίξουν οι κάλπες ήλθε να διαδεχθεί ο σκεπτικισμός με τα ποσοστά του κόμματος σχεδόν στο 51% των κατεμετρημένων ψήφων. Επίσημα το κόμμα θα τοποθετηθεί αργότερα δια του γενικού του γραμματέα Άντρου Κυπριανού. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]

19:50 - Exit Polls - Λευκωσία: Αυτοί μπαίνουν στη Βουλή

Τους επικρατέστερους υποψηφίους για εκλογή στην επαρχία Λευκωσίας, παρουσίασε σε exit poll ο ΑΝΤ1. Πρώτος στον ΔΗΣΥ, φιγουράρει ο Δημήτρης Δημητρίου, στο ΑΚΕΛ η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, στο ΔΗΚΟ, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, στην ΕΔΕΚ, ο Κώστας Ευσταθίου. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]

19:45 - Στο Προεδρικό μετέβη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. 

19:35 - Πρώτη εκτίμηση κυβέρνησης: Αξιοσημείωτη ήττα ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ

Η πρώτη πολιτική εκτίμηση του προεδρικού είναι πως αυτή τη στιγμή καταγράφεται μία αξιοσημείωτη ήττα καθώς δεν κεφαλαιοποιεί την φθορά της διακυβέρνησης αλλά χάνει σημαντικές δυνάμεις.

19:30 - Κλίμα αισιοδοξίας στο ΕΛΑΜ

Αισιοδοξία, ως προς το τελικό αποτέλεσμα που θα αναδείξουν οι κάλπες, επικρατεί στα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) στη Λευκωσία. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]

19:15 - Στο Προεδρικό με τους συνεργάτες του ο Πρόεδρος

Στο προεδρικό λόγο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, παρακολουθώντας τις εξελίξεις. [Διαβάστε περισσότερα εδώ] 

19:10 - Κίνημα Οικολόγων: Συγκρατημένη αισιοδοξία

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η παρουσία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών θα έχουν διευρυμένη παρουσία στη νέα Βουλή εξέφρασε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων κάλπης (exit polls) η Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Έφη Ξάνθου. [Διαβάστε περισσότερα εδώ] 

18:48 - ΑΚΕΛ: Το αποτέλεσμα είναι ρευστό, η νύχτα θα είναι μακρά

«Το αποτέλεσμα είναι ρευστό, η νύχτα θα είναι μακρά» είναι το πρώτο σχόλιο από την Εζεκία Παπαϊωάννου, όπου βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, μαζί με συνεργάτες του και δεν αναμένεται να κάνει άμεσα δηλώσεις, καθώς θεωρείται από τα exit polls πως «το αποτέλεσμα είναι ρευστό».

[Διαβάστε περισσότερα εδώ]

18:36 - Μελετά τα αποτελέσματα η ΕΔΕΚ 

Μάχη στήθος με στήθος θα διεξαχθεί μεταξύ Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ, σε σχέση με την 4η έδρα και την είσοδο στην 3η κατανομή, όπως συνάγεται από τις δημοσκοπήσεις εξόδου.

Σύμφωνα με πηγή από την ηγεσία του ΚΣ ΕΔΕΚ, η οποία επικαλέστηκε αποτελέσματα exit polls, η διαφορά του Κινήματος με το ΕΛΑΜ είναι γύρω στο 0,3%.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ΕΔΕΚ φαίνεται να πλησιάζει το 6,7%, ενώ το ΕΛΑΜ το 7%, ενώ σημειώνει ότι λόγω της απόκλισης που έχει πάντα το ΚΣ ΕΔΕΚ στα exit polls, σε σχέση με τα επίσημα αποτελέσματα, ουσιαστικά το Κίνημα βρίσκεται κοντά στο 7,2%.

Εξάλλου, όπως σημείωσε, βαρόμετρο στα ποσοστά για το Κίνημα είναι η Λευκωσία, όπου προβλέπουν στο κόμμα, ποσοστό άνω του 8%.

Η ΕΔΕΚ εκτιμά πως το μίνιμουμ των ψήφων, που αναμένει είναι γύρω στις 25 χιλιάδες παγκύπρια.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 η ΕΔΕΚ πήρε 21.732 ψήφους και 6,2% στο τελικό αποτέλεσμα, καταλαμβάνοντας 3 έδρες.

Στο μεταξύ, η ηγεσία του ΚΣ ΕΔΕΚ βρίσκεται ήδη στα γραφεία του Κινήματος, όπου μελετά τα αποτελέσματα, ενώ από πλευράς της επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Η όποια επίσημη δήλωση εκ μέρους της ΕΔΕΚ αναμένεται μεταξύ 21:00 και 22:00.

18:35 - Συγκρατημένη αισιοδοξία στον ΔΗΣΥ 

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Πινδάρου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls).

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Παρακολουθούμε τα αποτελέσματα καθώς εξελίσσονται», ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή του κόμματος.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν θα προβεί σε δήλωση πριν την τελική καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται πως ο κ. Νεοφύτου βρίσκεται στο γραφείο του, στον ΔΗΣΥ, μαζί με τους στενούς τους συνεργάτες από όπου και παρακολουθεί τη ροή των αποτελεσμάτων.

18:15 - Το ποσοστό προσέλευσης

Στο 63,9% ανήλθε το τελικό ποσοστό προσέλευσης στις Βουλευτικές, ενώ στις Βουλευτικές του 2016 το ποσοστό ήταν στο 66,7%.

18:00 - Τα αποτελέσματα των exit polls

Mε το κλείσιμο των καλπών στις 6 το απόγευμα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των exit poll που διενήργησαν για τις βουλευτικές εκλογές. Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

18:00 Έκλεισαν οι κάλπες

17:36 - Στα επιτελεία τους οι αρχηγοί

Στα κομματικά γραφεία από νωρίς βρίσκονται οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρος Κυπριανού, Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος και Μάριος Καρογιάν. 

[Διαβάστε περισσότερα εδώ]

17:10 - Στο 56,7% (316.158 πρόσωπα) ανήλθε το ποσοστό προσέλευσης μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι στις Βουλευτικές Εκλογές 2016 το ποσόστο την ίδια ώρα ήταν 60%. 

16:25 - Ιδού το μικρότερο εκλογικό κέντρο της Κύπρου

Η κοινότητα των Κεδάρων με 36 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, αποτελεί το μικρότερο εκλογικό κέντρο της εκλογικής περιφέρειας Πάφου και παγκύπρια. Η κάλπη έχει στηθεί στο Κοινοτικό Ιατρείο Κεδάρων, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι της κοινότητας προσέρχονται από το πρωί για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως άλλωστε πράττουν τόσα χρόνια. [Διαβάστε περισσότερα εδώ] 

16:10 - 86 ασθενείς με κορωνοϊό άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

O Έφορος Εκλογών ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία όσον αφορά τον ειδικό εκλογικό κατάλογο για τους ασθενείς με κορωνοϊό και ψήφισαν 86 από τους 91 εγγεγραμμένους εκλογείς δηλαδή το 95%. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι ένα άτομο που είχε δηλώσει συμμετοχή στο Νοσοκομείο δεν κατέστη δυνατό να ψηφίσει, αφού επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

15:26 - Έφορος Εκλογών: Περίπου 80 περιπτώσεις παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας

Γύρω στις 80 περιπτώσεις παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας έχουν εντοπιστεί στα κοινωνικά δίκτυα σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής. Όπως ο ίδιος ανάφερε οι πλείστες έχουν αδρανοποιηθεί ωστόσο το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συνεχίζει να παρακολουθεί τα κοινωνικά δίκτυα για τυχόν περιπτώσεις παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας.

15:13 - Στο 45,1% το ποσοστό προσέλευσης μέχρι τις 15:00 το απόγευμα.

Μειωμένο κατά 1% σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016 είναι το ποσοστό προσέλευσης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το γραφείο Γενικού Εφόρου Εκλογής μέχρι τις 3 η ώρα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 251.826 πρόσωπα.

15:02 - Έφορος Εκλογών: Δεν μπορούμε να μιλάμε από τώρα για την αποχή

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της δήλωσής του για την προσέλευση ψηφοφόρων μέχρι τις 12μ., οπότε και έκλεισαν προσωρινά οι κάλπες, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]

14:36 - Θεολόγου: Ελπίζω αυτή τη φορά να μειωθεί η αποχή

Την ελπίδα ότι η αποχή αυτή την φορά θα μειωθεί, εξέφρασε η Γενική Συντονίστρια της «Αλλαγής Γενιάς», Άννα Θεολόγου, σε δηλώσεις της μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο Λύκειο Λατσιών, στη Λευκωσία. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy