ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» story: Ποιες οι θεωρίες πίσω από το μυστηριώδες γράμμα «Z» που εντοπίζεται σε ρωσικά τανκς

Μια σειρά από θεωρίες έχουν προκύψει μετά την παρατήρηση ρωσικών αρμάτων μάχης και εξοπλισμού που έφεραν μυστηριωδώς το γράμμα «Ζ»

Viral έχει γίνει στο διαδίκτυο, από στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και «αναλυτές του πληκτρολογίου», το μυστηριώδες γράμμα «Ζ» που είναι γραμμένο πρόχειρα, με λευκή μπογιά επάνω στα ρωσικά τανκς, στα οχήματα ανεφοδιασμού και στα φορτηγά καυσίμων που συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Ουκρανία. Στα πλείστα, το «Ζ» βρίσκεται μέσα σε ένα (ζωγραφισμένο επίσης πρόχειρα) λευκό τετράγωνο.

Γίνεται προσπάθεια από ειδικούς και μη για να λυθεί ο γρίφος, την ώρα που οι Ρώσοι τηρούν σιγή ιχθύος και συνεχίζουν να κινούνται στην περιοχή, προκαλώντας ένταση και φόβο για γενικευμένη σύρραξη.

Κάποιοι έχουν μάλιστα τεράστια φαντασία και ονόμασαν το φαινόμενο «Ομάδα Ζορό», εμπνευσμένο από το όνομα του πλασματικού ήρωα που παίρνει εκδίκηση για τους αβοήθητους, τιμωρεί τους βάναυσους πολιτικούς, και βοηθά τους καταπιεσμένους, εξού και η «ομπρέλα» που χρησιμοποίησε ο Πούτιν για «ειρηνευτική επιχείρηση» σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Άλλοι υποθέτουν ότι η Ρωσία επιστρατεύει μία τακτική που χρησιμοποιήθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από συμμάχους που χρησιμοποιούσαν σύμβολα για να αποφύγουν ατυχήματα από «φίλια πυρά», καθώς τα περισσότερα τανκς της Ουκρανίας είναι σοβιετικής εποχής και θα μπορούσαν εύκολα να τα μπερδέψουν με τα ρωσικά, γεγονός που αποτελεί δυσοίωνο σημάδι του διαφαινόμενου πολέμου.

Μια άλλη θεωρία, που φέρεται να προέρχεται από «μισθοφόρους» της ομάδας Wagner –μια ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν συμμετάσχει σε πολλές συγκρούσεις–υποδηλώνει πως το «Ζ» σημαίνει Ζελένσκι, δηλαδή το όνομα του Ουκρανού προέδρου, του βασικού εχθρού της Ρωσίας.

Σύμφωνα με άρθρο των International Business Times που έχουν ασχοληθεί αρκετά με το θέμα, το «Ζ» μπορεί να σημαίνει «σημείο χωρίς επιστροφή», ενώ κάποιοι άλλοι εμπειρογνώμονες δίνουν τη δική τους εκδοχή και αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ζωγραφίζουν δείκτες, σε αυτή την περίπτωση «Z», στα οχήματά τους για να εντοπίζονται από διαφορετικές ομάδες εργασίας ή κλιμάκια.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο μυστήριο προστίθεται επίσης το γεγονός πως το γράμμα «Ζ» δεν υπάρχει στο κυριλλικό αλφάβητο της Ρωσίας.

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES