ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story: Πούτιν - Δείτε το νέο κινητό φρούριο – λιμουζίνα του Ρώσου Προέδρου

Πρόκειται για ένα πραγματικό θηρίο με 4 τροχούς, ειδικά σχεδιασμένο για τον Πούτιν, το οποίο περιλαμβάνει 14 σημεία προστασίας.

Μοντάζ: Σάββας Κωνσταντίνου

Αν η προεδρική λιμουζίνα του Μπάιντεν έχει το όνομα “Τhe beast”, το θηρίο που οδηγεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν πώς πρέπει να το αποκαλούμε;

Ο Ρώσος Πρόεδρος, από το 2018 έχει συστήσει τα Aurus, κατασκευασμένα από Ρώσους σε συνεργασία με την κυβέρνησή του, γι’ αυτό και τα εμπιστεύεται με κλειστά μάτια.

Η Προεδρική λιμουζίνα του Πούτιν, ειδικά σχεδιασμένη για αυτόν και τις ανάγκες του για πολυτέλεια και ασφάλεια, Aurus Senat BP5 Special Edition, είναι ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο μήκους επτάμιση μέτρων, βάρους 7.2 τόνων και 600 ίππων, που αντιστέκεται σε βομβιστικές και χημικές επιθέσεις. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο λίγο πολύ Τζέιμς Μποντ, οι επιβάτες του οποίου μπορούν να επιβιώσουν σε οποιαδήποτε καταστροφή.

Και μπορεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να είναι παντελώς αποκομμένος από τον έξω κόσμο, αλλά έχει διαθέσιμο πλήρη εξοπλισμό, των πιο εξελιγμένων τεχνολογικά επικοινωνιών.

Δυτικές επιρροές

Η Aurus Senat έχει βασιστεί στα σχέδια της Rolls-Royce. Διαθέτει έναν κινητήρα 4.4 λίτρων, twin turbo V8, που αναπτύχθηκε από την Porsche.

Είναι αυτόματη, με κιβώτιο 9 σχέσεων, είναι τετρακίνητη και πιάνει τα 0-100 σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αυτού του θηρίου ξεπερνάει τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Υπερφρούριο με έξοδο κινδύνου

Διαθέτει 14 επίπεδα ασφαλείας που ελαχιστοποιούν τη ζημιά, ακόμη και αν δεχτεί ρουκέτα.

Διαθέτει έξοδο κινδύνου σε περίπτωση ολικού ή μερικού κλειδώματος της πόρτας. (Το πίσω άθραυστο τζάμι ανοίγει με έναν ειδικό μηχανισμό σε κλάσματα του δευτερολέπτου και γίνεται πόρτα).

Τα λάστιχα είναι αλεξίσφαιρα, αλλά αν με κάποιο τρόπο ξεφουσκώσουν, το όχημα μπορεί και πάλι να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Τα τζάμια αλλά και το αμάξωμα είναι πλήρως αλεξίσφαιρα με επίπεδο προστασίας BR5 και μπορούν να αντέξουν μέχρι και απευθείας χτύπημα ρουκέτας.

Η δεξαμενή καυσίμων που έχει είναι θωρακισμένη και δεν εκρήγνυται, ενώ σε περίπτωση βαλλιστικής πρόσκρουσης, τόσο η κάτω πλευρά, όσο και η οροφή του οχήματος προστατεύονται.

Για να αποφευχθεί η δηλητηρίαση από τοξικά αέρια σε μια ενδεχόμενη χημική επίθεση, η ρωσική λιμουζίνα είναι εξοπλισμένη με ειδικά φίλτρα καθαρισμού του αέρα.

Διαθέτει επίσης ειδικό σύστημα αυτοπυρόσβεσης, σχεδιασμένο να ανιχνεύει και να κατασβήνει τις φωτιές, ακόμη και κάτω από το καπό του αυτοκινήτου.

Όσο για το κόστος; Η τιμή ξεκινά από τις 250 χιλιάδες ευρώ, για τη λιμουζίνα που διαθέτει μόνο τα βασικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εκτιμηθεί το κόστος του θηρίου που οδηγεί ο Πούτιν…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES