ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Ελλάδα: Εξι ημέρες για σύγκλιση σε προληπτικά μέτρα και χρέος

Τις ημέρες που πέρασαν οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν μεταξύ τους επικοινωνία

Newsroom Κ, Αθήνα

Ενα εξαήμερο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων έως την ερχόμενη Δευτέρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα ακολουθήσει το διάλειμμα στις επαφές μεταξύ Αθήνας και δανειστών λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα.

Τις ημέρες που πέρασαν οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν μεταξύ τους επικοινωνία σε μία προσπάθεια να προχωρήσουν τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει λύση τόσο στο πρόβλημα με το πακέτο των προληπτικών μέτρων, όσο και στο θέμα της νέας ρύθμισης του χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των θεσμών για τα ζητήματα αυτά.

Προς το παρόν καμία πλευρά δεν επιβεβαιώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Ευ. Τσακαλώτου, Γερμανίας, κ. Β. Σόιμπλε, Γαλλίας, κ. Μ. Σαπέν, και των εκπροσώπων των δανειστών (κ. Μοσκοβισί από Κομισιόν, κ. Κερέ από ΕΚΤ και κυρία Λαγκάρντ από ΔΝΤ), υπό τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, όπως υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να συμβεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξαρτήτως του εάν ο κ. Ντάισελμπλουμ αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, ο κ. Τσακαλώτος σχεδιάζει νέο γύρο επαφών με τους βασικούς ομολόγους του στο Eurogroup και εκπροσώπους των θεσμών από την Παρασκευή και μετά. Επαφές που θα έχουν ως στόχο να γίνουν αποδεκτά τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης για τον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης πιθανών αποκλίσεων στον προϋπολογισμό, αντί της νομοθέτησης των προληπτικών μέτρων που ζητά το ΔΝΤ και αρκετές χώρες της Ευρωζώνης προς το παρόν.

Επίσης, το άλλο θέμα που απασχολεί τους δανειστές της χώρας είναι αυτό της νέας ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Εφόσον στο Eurogroup της Δευτέρας υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την αξιολόγηση και το ζήτημα των προληπτικών μέτρων (κάτι το οποίο θεωρείται δύσκολο στην παρούσα φάση), τότε θα ανοίξει και η συζήτηση για το χρέος. Δραστικές αποφάσεις δεν αναμένονται, αλλά Ευρωζώνη και ΔΝΤ θα πρέπει να βρουν τον κοινό τόπο για να μη μπλοκάρει στο θέμα του χρέους η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X