ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Ελλάδα: Σφιχτά χρονοδιαγράμματα για 19 ιδιωτικοποιήσεις

Ελλάδα: Πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), άμεση έγκρισή του από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει το προσχέδιο συμφωνίας (Supplemental Memorandum of Understanding) μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών σύμφωνα με την Καθημερινή. Επιπλέον, η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει άμεσα όλες τις εκκρεμότητες που όφειλε να έχει τακτοποιήσει για να προχωρήσουν γρήγορα οι ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης, τίθενται σφιχτά χρονοδιαγράμματα, προβλέπεται υποχρέωση της κυβέρνησης να συνεννοείται με το ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα υπό την εποπτεία των θεσμών, σε τριμηνιαία βάση, για το ποιες ενέργειες οφείλει να προχωρήσει για να διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ κάθε περίπτωση καθυστέρησης θα πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα ως θέμα επείγουσας σημασίας. Το νέο Ταμείο των 50 δισ. –το όνομα του οποίου προσδιορίζεται πλέον ως Privatisation and Investment Fund (Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων)– θα ιδρυθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Ανεξάρτητα από το εάν το ΤΑΙΠΕΔ υπαχθεί υπό την ομπρέλα του νέου Ταμείου, όπως κατά πάσα βεβαιότητα θα γίνει, γεγονός αποτελεί ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία του για την αξιοποίηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων, όπως αυτά είχαν στα τέλη του 2014. Ο στόχος για τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ στο προσχέδιο της συμφωνίας τοποθετείται στα 5,8 δισ. ευρώ έως το 2018. Ειδικότερα, προϋπολογίζονται 2,5 δισ. για το 2016, 2,2 δισ. για το 2017 και 1,1 δισ. για το 2018, ενώ δεν συνυπολογίζονται τα 400 εκατ. που εισέπραξε το 2015.


Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X