ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρχισαν τα όργανα για το «plan X» του Βαρουφάκη

Η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα νέο επεισόδιο στη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται να προστεθεί σήμερα στη Βουλή, με αφορμή την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την ύπαρξη του περίφημου plan X του Γιάνη Βαρουφάκη και τις κινήσεις που οδήγησαν στην επιβολή τραπεζικής αργίας, κεφαλαιακών περιορισμών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Η συζήτηση άρχισε με τους εισηγητές των κομμάτων.
Πρώτος ομιλητής ανέβηκε στο βήμα ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, θα ακολουθήσει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια των άλλων κομμάτων.

Το απόγευμα αναμένεται να πάρουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, οπότε η αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

«Αν δεν συμφωνήσει, θα ομολογήσει συμμετοχή και συνενοχή αλλά και πως επιδιώκει συγκάλυψη, κάτι που η ΝΔ δεν θα επιτρέψει. Η αναζήτησή της αλήθειας δεν θα σταματήσει», δήλωσε χθες για τον Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής έχει ταχθεί το Ποτάμι ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει να ζητά η διερεύνηση να ξεκινήσει από την ημέρα ένταξης της χώρας στο ευρώ, ώστε να μη μείνει καμία περίοδος διακυβέρνησης εκτός της απαραίτητης έρευνας.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση