ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Bild: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σκοπεύει να εισηγηθεί Grexit

Ο Σόιμπλε υποστηρίζει ότι θα πρέπει στην ευρωζώνη να προβλέπεται η διαδικασία πτώχευσης

ΠΗΓΗ: skai.gr

O επικεφαλής της επιχειρηματικής πτέρυγας των Χριστιανοδημοκρατών υποστηρίζει ότι θα πρέπει μελλοντικά στην ευρωζώνη να προβλέπεται η διαδικασία πτώχευσης.

 «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σκοπεύει να εισηγηθεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει στο τρίτο δανειακό πρόγραμμα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα BILD σε δημοσίευμα της Δευτέρας, επικαλούμενη κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών.

Στο ίδιο άρθρο ο επικεφαλής της επιχειρηματικής πτέρυγας των Χριστιανοδημοκρατών, Κάρστεν Λίνεμαν, υποστηρίζει ότι θα πρέπει μελλοντικά στην ευρωζώνη να προβλέπεται η διαδικασία πτώχευσης, όπως και ή δυνατότητα εξόδου ενός αφερέγγυου κράτους.

Πάντως ερωτηθείς για το άρθρο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει κάτι το νεότερο» και παρέπεμψε ακόμη στη δήλωση του Eurogroup το Μάιο του 2015 αλλά και στην πρόσφατη διαβεβαίωση της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός ότι το Ταμείο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ας σημειωθεί ότι ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε είχε κατά καιρούς επιμείνει σε ένα «διάλειμμα» της Ελλάδας από το ευρώ για το «καλό της», θέση με την οποία όμως διαφωνούν ευρωπαίοι εταίροι μας.

Θέμα επιστροφής στη δραχμή, με συζήτησή του μάλιστα στην εθνική αντιπροσωπεία, άνοιξε εκ νέου στο μεταξύ ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στη σκιά του αδιεξόδου με τους θεσμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X