ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντάισελμπλουμ: Πολύ σκληρό το ΔΝΤ με την Ελλάδα

«Η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ ότι νομίζει το Ταμείο»

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι νομίζει το ΔΝΤ» επέμεινε την Τρίτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον απόηχο της συνεδρίασης του Ταμείου όπου παρουσιάστηκε η έκθεση για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται, ενώ η έκθεση του ΔΝΤ είναι «ξεπερασμένη» λόγω της πρόσφατης ελληνικής ανάπτυξης.

«Έμεινα έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ» ανέφερε δε ο Ολλανδός πολιτικός.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ληφθεί μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά αναγνώρισε ότι χρειάζονται να γίνουν περισσότερα προς την κατεύθυνση αυτή.

Όπως ξεκαθάρισε, δεν τίθεται θέμα κουρέματος του χρέους, ωστόσο έκανε λόγο για ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής εάν απαιτηθεί, και «εάν η Ελλάδα συνεχίσει σε εποικοδομητικό δρόμο».

Σημειώνεται ότι οι διαφωνίες στη συνεδρίαση του ΔΝΤ εστίασαν στα δύο μεγαλύτερα «αγκάθια» του ελληνικού προγράμματος, τους δημοσιονομικούς στόχους, όπου το Ταμείο επιμένει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει τα συμφωνηθέντα του Μνημονίου, και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Πρόκειται για τα δύο κύρια σημεία τριβής ανάμεσα στη διοίκηση του οργανισμού και στους ευρωπαίους εταίρους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στο γεγονός ότι είναι μέλος της ευρωζώνης, σχολίασε το ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

Οι υποθέσεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν βασίζονται στην πραγματικότητα και δεν λαμβάνουν υπόψη τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε από την πλευρά του το πρωί κοινοτικός αξιωματούχος.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X