ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σημαντική πρόοδο στην Αθήνα κατέγραψε η Τρόικα

«Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί ως προς ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με αφορμή την ολοκλήρωση αυτής της φάσης της αξιολόγησης, η Τρόικα με κοινή δήλωση των μελών της, ανέφερε πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στο μέτωπο των δημοσιονομικών μετρών στην Αθήνα.

Η Τρόικα αναμένεται να επιστρέψει την Αθήνα για συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκπρόσωπο  του ESM «Οι ομάδες της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM διεξήγαγαν συζητήσεις πολιτικών με τις ελληνικές Αρχές στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM. Το ΔΝΤ ήταν μέρος των συζητήσεων υπό το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του δικού του προγράμματος».

Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί ως προς ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο για την περίοδο μετά το πρόγραμμα και σε μια σειρά κομβικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Η συνέχεια των συναντήσεων έχει προσδιοριστεί για την επόμενη εβδομάδα πριν από το Eurogroup  της 20ης Μαρτίου με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X