ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ο Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε άμεσα τη διερευνητική εντολή ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για να παραλάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

«Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη σύντομη συνομιλία του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέροντας ότι για αυτό «δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή».

«Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση αλλά μέχρι τότε πρέπει να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες», απάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη συνέχεια προβλέπεται να καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης αναμένεται να επιστρέψει άμεσα την εντολή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής αναμένεται να γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου. Τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου και την Τρίτη 30 Μαΐου θα διαλυθεί, προκειμένου να δρομολογηθούν οι νέες εκλογές που αναμένεται να γίνουν στις 25 Ιουνίου με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση