ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεθνή ΜΜΕ για Μητσοτάκη και ΝΔ: «Μεγάλη νίκη, κοντά στην αυτοδυναμία»

Για μια απροσδόκητα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία αξιολογούν παράλληλα ως εξαιρετικά επιτυχημένη και την επίδοση του ΠΑΣΟΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για μια «μεγάλη νίκη» της «κεντροδεξιάς του Μητσοτάκη» που έφτασε «μόλις λίγες έδρες μακριά από την αυτοδυναμία», αλλά και για μια «μεγάλη νίκη» του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη το οποίο αποκτά πια ρόλο «ρυθμιστή», μιλά στην ανταπόκρισή του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

«Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί στην Ελλάδα ετοιμάζονται για μια μεγάλη νίκη, αλλά η αυτοδυναμία δεν είναι πιθανή», αναφέρει, σε ανάλογο πνεύμα, το πρακτορείο Reuters.

«Το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται με μεγάλη διαφορά», υπογραμμίζει, στη δική του ανταπόκριση, το πρακτορείο Associated Press.

«Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί στην Ελλάδα παίρνουν ένα τεράστιο προβάδισμα», αναφέρει το Al Jazeera,το οποίο ήταν μάλιστα ένα από τα (όχι πολλά είναι η αλήθεια) διεθνή ΜΜΕ που κάλυψαν προσφέροντας συνεχή ενημέρωση μέσω live blog τη βραδιά των ελληνικών εκλογών.

«Η κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία προηγείται στις ελληνικές εκλογές» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να οδεύει προς μια «μεγάλη νίκη» και τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πλευρά, να σημειώνει «επιδόσεις χειρότερες του αναμενομένου», αναφέρει το τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Anadolu.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης κατατροπώνει τους αντιπάλους στις βουλευτικές εκλογές. Η κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία αυξάνει κατά τρόπο απροσδόκητο το ποσοστό των ψήφων της αλλά υπολείπεται της απόλυτης πλειοψηφίας», γράφουν οι Financial Times.

«Οι Έλληνες Συντηρητικοί κατατροπώνουν τους αντιπάλους τους στις εκλογές, ενισχυμένοι από την οικονομική ανάκαμψη. Το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει ισχυρές επιδόσεις αλλά, χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία, αναμένεται μια νέα εθνική ψηφοφορία», υπογραμμίζει η Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση