ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό - Κινείται η διαδικασία απόλυσης του νοσηλευτή

Σε αργία ο ένας εκ των δύο νοσηλευτών ασθενοφόρου που έπλυνε με λάστιχο μία 70χρονη γυναίκα στην πυλωτή πολυκατοικίας

Kathimerini.gr

Σε αργία τίθεται με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο ένας εκ των δύο νοσηλευτών ασθενοφόρου που έπλυνε με λάστιχο μία 70χρονη γυναίκα στην πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προέκυψε πως ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

«Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας.

Παρέμβαση εισαγγελέα
Την ίδια ώρα ποινική έρευνα για βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος παρενέβη άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων ντροπής από τον Ωρωπό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τα βασανιστήρια στην πλημμεληματικού τους μορφή.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ελλάδα  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση