ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκλογές 2023: Στις 11:00 στην ΠτΔ ο Τσίπρας για τη δεύτερη διερευνητική εντολή

Χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα 23 Μαΐου στις 11:00, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως προβλέπουν διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος, η κα. Σακελλαροπούλου θα του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή.

Χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας είχε βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά τη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης και γι’ αυτό ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει την εντολή το απόγευμα.
Η ορκωμοσία της νέας Βουλής αναμένεται να γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου. Τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου και την Τρίτη 30 Μαΐου θα διαλυθεί, προκειμένου να δρομολογηθούν οι νέες εκλογές που αναμένεται να γίνουν στις 25 Ιουνίου με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση