ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκλεισαν οι κάλπες - Ψήφισαν πάνω από 133.000 μέλη

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Kathimerini.gr

Στις 9μ.μ. έκλεισαν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα, για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , μετά την παράταση μίας ώρας που είχε νωρίτερα δοθεί.

Εκτιμάται πως ψήφισαν περισσότερα από 133.000 μέλη. Tην προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει περίπου 149.000 μέλη, εκ των οποίων τα 43.000 ήταν νέα.

Οι δύο υποψήφιοι, θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα στα γραφεία τους. Η Εφη Αχτσιόγλου μετέβη στο δικό της στις 6μ.μ. ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο δικό του περί τις 8:30μ.μ., όπου τον περίμενε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που το απόγευμα είχε αφήσει δημοσίως αιχμές για εφορευτικές επιτροπές εκλογικών κέντρων κάνοντας λόγο για εκατοντάδες καταγγελίες. 

Με ανάρτησή του αναφέρθηκε σε «δικαιολογίες» αδυναμίας διασταύρωσης της ιδιότητας μέλους και απευθύνθηκε ειδικά στα νέα μέλη που είχαν ψηφίσει στον α’ γύρο.

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία “δεν σας βρίσκουμε”, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα» έγραψε στο Facebook. «Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών», κατέληξε στην ίδια ανάρτηση.

Αιχμές από το πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Γιάννης Δρόσος προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων».

Πότε θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα

Δικαίωμα ψήφου στις 538 κάλπες που στήθηκαν έχουν 188.000 άτομα, δηλαδή 39.000 περισσότερα από το σύνολο στον πρώτο γύρο. Για ένα ενδεικτικό, πρώτο αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει καταμετρηθεί τουλάχιστον το 75% των ψήφων και δεν αποκλείεται το τελικό αποτέλεσμα να ανακοινωθεί γύρω στα μεσάνυχτα.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά την ψήφο – «Ολοι μαζί ενωμένοι»

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ψήφισε για τον επόμενο πρόεδρο της παράταξης σε εκλογικό κέντρο της Καισαριανής, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μαζική ανταπόκριση των μελών στη δεύτερη κάλπη, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι αγώνες στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Η Μεταπολίτευση έκλεισε μεν έναν κύκλο της, αλλά στριφογυρίζει ακόμη ως «μπροστά» ψευδεπίγραφο μέλλον
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ