Kathimerini.gr
Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Erminio» από πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική, όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Η πυροσβεστική τον ανέσυρε κάτω από Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο είχε παρασυρθεί από τις πλημμύρες, επί της οδού Πυθαγόρα στη Νέα Μάκρη.
Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε και ανασύρθηκε άνδρας κάτω από ΙΧ όχημα στη Νέα Μάκρη Αττικής και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επιχείρησαν 4 #πυροσβέστες με 2 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 2, 2026
Στο λεκανοπέδιο, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 100 κλήσεις για κοπές δέντρων και άλλα περιστατικά, ενώ σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στα νότια προάστια.
Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση και σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και των βορείων προαστίων, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της Ραφήνας, οχήματα αλλά και λεωφορείο ακινητοποιήθηκε λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.
Στον Πόρο, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ μια μικρή γέφυρα κατέρρευσε και οχήματα παρασύρθηκαν από τα νερά. Στο νησί παραμένουν κλειστά τα σχολεία.
Σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν και σε άλλα νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.




























