ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελλάδα: Καραντίνα και τεστ PCR για ταξιδιώτες από χώρες της Ν. Αφρικής

Οι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους

Kathimerini.gr

Αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο μπαίνει σε εφαρμογή για τους ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική προκειμένου να μην περάσει στη χώρα η μετάλλαξη της Μποτσουάνα, όπως αναμένεται να ανακοινώσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί ταξιδιώτες θα πρέπει να παίρνουν ειδική άδεια από την πρεσβεία για να μπαίνουν στη χώρα.

Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια.

Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να υποβληθούν σε PCR με αρνητικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να υποβληθούν σε τρία μοριακά τεστ: Ένα πριν ταξιδεύσουν, ένα με την άφιξή τους στην Ελλάδα και ένα στην διάρκεια της 10ήμερης καραντίνας στην οποία θα πρέπει να μπουν.

«Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή αλλά θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονές μας να έχουν καθαρή εικόνα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Θάνος Πλεύρης, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα υιοθετήσει ταξιδιωτικές οδηγίες ανάλογα με αυτές της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση