ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελλάδα: Ψηφίστηκε η ρύθμιση-«μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να ψηφίσει. Αρνητικά ψήφισαν ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση

Kathimerini.gr

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε η τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Υπέρ της τροπολογίας, κατά τη συζήτησή της στην αρμόδια Επιτροπή, τάχθηκαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο, όμως, προτείνει ο έλεγχος να μη γίνεται από το Α1 Τμήμα, αλλά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία και επέμεινε στην πρόταση-διάταξη, που είχε προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την αρχική θέσπιση των σχετικών διατάξεων.

Το ΚΚΕ εξέφρασε τη διαφωνία του με τέτοιου είδους ρυθμίσεις, οι οποίες στο μέλλον μπορεί να ανοίξουν παράθυρο και για άλλους αποκλεισμούς κομμάτων και συνδυασμών, ενώ την αρνητική στάση τους εξέφρασαν η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ολοκληρώνοντας την διαδικασία της συζήτησης, εστίασε στην επίμαχη τροπολογία για τον έλεγχο από τον Αρειο Πάγο της νομιμότητας των συνδυασμών και των κομμάτων προκειμένου να μην συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπήρχαν εκτενείς αναφορές από όλους τους βουλευτές, επισημαίνοντας πως το κάθε κόμμα ανάλογα με τον τρόπο που τελικά τάχθηκε αναλαμβάνει και την ευθύνη του.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, κ. Βορίδης επισήμανε πως αυτό έχει μόνο θετικές διατάξεις.

Ο υπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του προχώρησε σε έναν εκτενή απολογισμό ανά πεδίο του έργου της Κυβέρνησης της ΝΔ και το αντιδιέστειλε με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Γίνεστε οι καλύτεροι χορηγοί του κόμματος Κασιδιάρη

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορά στην απουσία του πρωθυπουργού από την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής. «Ο κ. Μητσοτάκης πάλι λείπει. Κάναμε, λέει, πολλές αντιπαραθέσεις στη Βουλή. Δεν θέλει άλλες. Δεν θέλει ούτε τηλεοπτική αντιπαράθεση. Τόσο πολύ εμπιστεύεται τον εαυτό του», σχολίασε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βορίδης σε Τσίπρα: «Να υπερψηφίσετε τη διάταξη»

«Αποτελεί μέτωπο στον φασισμό το να υιοθετείτε τα επιχειρήματα των φασιστών», ρώτησε την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Για να αποσείσετε το βάρος αυτής της αγόρευσης (…) δεν έχετε παρά έναν δρόμο: να συνταχθείτε μαζί μας στον στρατηγικό στόχο και να υπερψηφίσετε τη διάταξη, αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση