ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελληνικές πηγές: Κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό

Παραμένει ορόσημο η σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Kathimerini.gr

Στον απόηχο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι ωριμάζει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό, η οποία θα έχει ως στόχο τη μμείωση των ροών αλλά και μια πιο λειτουργική σχέση για τον αντιμετώπιση του προβλήματος.

Oι πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένει ορόσημο η σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί θα γίνουν προσπάθειες για υπογραφή σχετικών συμφωνιών.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το πλαίσιο της ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, ήτοι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμβολική και πολιτική σημασία. Πάμε βήμα-βήμα και όπως είπαμε δεν βάζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τον πολιτικό διάλογο».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να υπογραφούν και να ανακοινωθούν σύντομα και τα οποία «δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα». Τα ίδια πρόσωπα επισήμαναν ότι στο προσφυγικό μπορούμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο για το πώς μπορεί να βοηθήσει η Τουρκία εξηγώντας ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πλαίσιο, κάτι όμως που δεν σημαίνει, όπως ειπώθηκε, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε διμερώς. «Πρέπει να μιλάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί αλλά και τα λιμενικά μας» τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση