ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελληνοτουρκικά - Απειλές Μπαχτσελί: Σταματήστε αλλιώς το τίμημα θα είναι βαρύτερο από το 1922

Απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Kathimerini.gr

Απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «κλειδώματος» τουρκικού F-16 από πυραύλους S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής» και το «ΣΚΑΪ» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γεγονός συνιστά εχθρική αντιμετώπιση και προχωρημένη προβοκάτσια, ενώ τόνισε ότι επιθυμία του είναι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση «να συνέλθει άμεσα» και «να σταματήσει να κυνηγάει την τρέλα», ειδάλλως το τίμημα που θα πληρώσει η Ελλάδα θα είναι πολύ βαρύτερο από όσα έγιναν το 1922.

Διαψεύδει η Αθήνα τους τουρκικούς ισχυρισμούς για «κλείδωμα» F-16 από τους ελληνικούς S-300

Σε πλήρη διάψευση των τουρκικών ισχυρισμών περί «κλειδώματος» τουρκικού F-16 από τους S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη προέβη χθες, Κυριακή, η ελληνική πλευρά. Όπως ανέφεραν στρατιωτικές πηγές, δεν υπήρξε «εγκλωβισμός από τους S-300».

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι «την αναχαίτιση την εκτελούν τα Μαχητικά Αεροσκάφη μας σύμφωνα με τους Διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τα λεγόμενα της Άγκυρας «το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε με το ραντάρ του ένα τουρκικό F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της Ρόδου», μιλώντας, μάλιστα για «εχθρική πράξη».

Σημειώνεται, ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί έρχονται σε συνέχεια ανάλογων διαρροών το τελευταίο διάστημα, με την Άγκυρα να έχει εντείνει την ρητορική περί «ελληνικών παρενοχλήσεων», εμπλέκοντας, μάλιστα και το ΝΑΤΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση