ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εμπρησμός στο όρος Αιγάλεω: Ποινική δίωξη στον Τούρκο

Ταυτοποιήθηκε για δύο πυρκαγιές, ερευνάται και για άλλες

Kathimerini.gr

Γιάννης Σουλιώτης 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 33χρονο Τούρκο που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τρεις φωτιές στο όρος Αιγάλεω, με κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημελλήματα.

Μέχρι στιγμής, σε βάρος του 33χρονου έχουν ταυτοποιηθεί δύο πυρκαγιές στην Περιφερειακή Αιγάλεω και διερευνάται εάν ευθύνεται και για άλλες πυρκαγιές.

Σημειώνεται ότι πάνω στον κατηγορούμενο βρέθηκαν δύο αναπτήρες.

Ο 33χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αιτών ασύλου, έλαβε προθεσμία από την ανακρίτρια να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο άνδρας δεν συνοδευόταν από δικηγόρο.

Αναλυτικά το κατηγορητήριο:

  • Εμπρησμός από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
  • Εμπρησμός δάσους από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
  • Κλοπή.
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη χθες Κυριακή στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., αλλοδαπός ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Κατέθεσε αίτημα ασύλου τον Απρίλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο 33χρονος δεν έχει λάβει άσυλο στη χώρα μας και είναι αιτών ασύλου. Ειδικότερα, υπέβαλλε το αίτημά στις 4 Απριλίου, αμέσως μετά την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα μέσω του Εβρου και τη σύλληψη του εκεί.

Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου έχει, βάσει του διεθνούς δικαίου και των Συμβάσεων που έχει κυρώσει η χώρα μας, κάθε Πολίτης τρίτης Χώρας (ΠτΧ).

Κατά την καταγραφή του, ο 33χρονος δακτυλοσκοπήθηκε και ταυτοποιήθηκε, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης-Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΥΤ/ΚΕΔ) Φυλακίου-Ορεστιάδος.

Στη συνέχεια, έλαβε το δελτίο αιτούντος ασύλου, το οποίο επέχει θέσει ταυτότητας των ΠτΧ για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματος τους.

Αποχωρώντας από το ΚΥΤ/ΚΕΔ Φυλακίου-Ορεστιάδος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και έλαβε ραντεβού για συνέντευξη από το Γραφείο Ασύλου Αττικής για την εξέταση του αιτήματος του για τις 18/6.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση