ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Χαιρόμαστε που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί

Στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγκυρα αλλά και στη βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Kathimerini.gr

Μανώλης Κωστίδης 

Στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγκυρα αλλά και στη βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ειδκότερα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρούμενος για τις αυξημένες επαφές με την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη αποτέλεσε «την πιο πρόσφατη ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας».

Αν και τόνισε πως δεν πρόκειται να λυθούν όλα τα προβλήματα «με μερικές συναντήσεις», υπογράμμισε πως αναζητείται έδαφος «για συμβιβασμό σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Κλείνοντας, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης, σημειώνοντας παράλληλα πως η απόσταση που έχουν διανύσει Ελλάδα και Τουρκία «θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής».

Ολόκληρη η δήλωση του Ερντογάν

«Πέραν της υπεράσπισης της “Γαλάζιας Πατρίδας”, το ναυτικό μας συμβάλλει επίσης στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, υψώνοντας τη σημαία μας στις διεθνείς θάλασσες.

Εύχομαι ο Αλλάχ να προστατεύει τους στρατιώτες μας πάντοτε και παντού.

Αγαπητό μου έθνος, η επίσημη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη χώρα μας ήταν η πιο πρόσφατη ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας.

Χαιρόμαστε που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί (…) χωρίς την παρέμβαση τρίτων.

Ασφαλώς και δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με μερικές συναντήσεις, αλλά δεν θα απέχουμε από την αναζήτηση εδάφους για συμβιβασμό σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και αντοχή. Βλέπουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εμάς.

Εχοντας επίγνωση των κινδύνων (…) θα προχωρήσουμε τη διαδικασία αυτή με αποφασιστικότητα.

Η απόσταση που έχουμε διανύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα με την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής μας. Η Τουρκία δεν αφήνει και δεν θα αφήσει μετέωρο κανένα χέρι που απλώνεται.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Η «στρατηγική προσωπικότητας» που είχε ως στόχο τη διεύρυνση του ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ