ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup

Στόχος δεν είναι να ληφθούν αποφάσεις, αλλά να σταλούν μηνύματα.

Newsroom K

Πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα (08/07) τακτική συνεδρία του Eurogoup στις Βρυξέλες, με μια σειρά θεμάτων να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ανάμεσα σε άλλα οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τα αποτελέσματα της τρίτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα για την Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση δεν αναμένεται να παρθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις για την Ελλάδα, μιας και η χώρα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο αλλαγής εξουσίας. Τη στιγμή που η Ευρώπη αναμένει τις αποφάσεις του νέου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ως προς τον εκλεκτό για το Υπουργείο Οικονομικών, οι ευρωπαίοι υπουργοί προσανατολίζονται σε μια υπενθύμιση των δεσμεύσεων του ελληνικού κράτους έναντι των υποχρεώσεων του.

Προσερχόμενος στις εργασίες του Συμβουλίου ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε πως «θα αξιολογήσουμε την πρόοδο, τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις προκλήσεις», προσθέτοντας ότι, δεδομένης της αλλαγής της κυβέρνησης, «θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα σύντομα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Επίτροπος για την Οικονομία Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος των εργασιών δήλωσε πως «η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε ένα καλό σημείο αφετηρίας, αλλά παραμένουν πολλά ακόμα που πρέπει να εκτελεστούν». Σε ότι αφορά το στόχο του 3,5%, ξεκαθάρισε, όπως αναφέρεται ρητά στην έκθεση ότι «η απόφαση έχει ληφθεί από το Eurogroup, και μόνο αυτό μπορεί να την τροποποιήσει», επιμένοντας στην ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων και της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε πως «το σημαντικό είναι να υπάρχει πάντοτε ο τρόπος να συνδυάζεται η δημοσιονομική εξυγίανση με τη στήριξη της ανάπτυξης. Μέσω της ανάπτυξης είναι τελικά που θα επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση και όχι το αντίθετο»,εκφράζοντας ταυτόχρονα την βεβαιότητα πως ο κ.Μητσοτάκης έχει όλα όσα απαιτούνται για να πετύχει τους στόχους του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X