ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ζαχάροβα κατά της Αθήνας για το Μεσολόγγι

Διπλωματικές πηγές σχολίαζαν ότι, δυστυχώς, σημειώνεται όξυνση στις σχέσεις με τη Ρωσία, χωρίς να ευθύνεται η Ελλάδα.

Kathimerini.gr

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την ομιλία του στις ΗΠΑ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Επέκρινε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, την επιλογή του πρωθυπουργού να συγκρίνει την υπεράσπιση του Μεσολογγίου με εκείνη της Μαριούπολης. «Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία, που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια, μπαίνει στην ίδια μοίρα με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια», είπε η κ. Ζαχάροβα, περιγράφοντας ως απίστευτη την προσέγγιση «οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το οχυρό του Μεσολογγίου το 1825-1826 να συγκρίνονται με ναζί του τάγματος Αζόφ».

Διπλωματικές πηγές σχολίαζαν ότι, δυστυχώς, σημειώνεται όξυνση στις σχέσεις με τη Ρωσία, χωρίς να ευθύνεται η Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών περιέγραψε την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ως ενταγμένη σε ένα ευρύτερο αντιρωσικό μέτωπο.

«Πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», ανέφερε σχετικά. Η κ. Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να μεταφέρει τις θέσεις της στην Ελλάδα, «καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί από τον χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας». Διπλωματικές πηγές σχολίαζαν ότι, δυστυχώς, σημειώνεται όξυνση στις σχέσεις με τη Ρωσία, χωρίς να ευθύνεται η Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση