ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πρωτοφανείς σκηνές χάους στην Αττική

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από λεωφορείο που ακινητοποιήθηκε και καλύφθηκε από το νερό

Kathimerini.gr

Σοβαρά προβλήματα και πρωτοφανείς σκηνές χάους προκάλεσε στο λεκανοπέδιο της Αττικής η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από λεωφορείο που ακινητοποιήθηκε και καλύφθηκε από το νερό στο σημείο της παλιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος, κάτω από το ΚΠΙΣΝ. Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν βίντεο με τους επιβάτες να προσπαθούν να αποβιβαστούν, χωρίς -ευτυχώς- να σημειωθούν τραυματισμοί.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Από τις 385 κλήσεις από 20 περιοχές, οι 340 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και 11 για απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα και άλλα σημεία.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερη ύψη βροχής έχουν καταγραφεί σε Πατήσια, Περιστέρι και Αμπελόκηπους, όπου σε διάστημα περίπου 7 ωρών έχουν πέσει 120, 120 και 108 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα.

«Καταρράκτης» στον περιφερειακό Λυκαβηττού

Το μεσημέρι, η εντόνη βροχόπτωση προκάλεσε τη συσσώρευση υδάτων στον περιφερειακό Λυκαβηττού. Ο δρόμος πλημμύρισε, καθώς μεγάλη ποσότητα νερού κατεβαίνε από τον λόφο , ενώ στην Υμηττού στο Παγκράτι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ρυάκια.

Νέα Φιλαδέλφεια: Μαθητές βγήκαν από πλημμυρισμένες τάξεις πατώντας σε «γέφυρα» από θρανία

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, το 2ο Δημοτικό Σχολείο πλημμύρισε και οι μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν… γέφυρα με θρανία για να βγουν από τις τάξεις, όπως αποτυπώνεται και σε βίντεο.

Η κακοκαιρία «έπληξε» και το κτίριο της Βουλής

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκάλεσε προβλήματα και στο κτίριο της Βουλής. Το μεσημέρι, μικρή ποσότητα νερού εισέρευσε στο εσωτερικό περιστύλιο, στον χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο επί της οδού Αμαλίας.

Μεγάλη η καταστροφή στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Μεγάλης έκτασης καταστροφή σημειώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Το ισόγειο, όπου βρίσκεται η έκθεση του Μουσείου, οι χώροι υποδοχής, τα καμαρίνια του Θεάτρου, τα γραφεία, καθώς και τα δύο υπόγεια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, όπου σημειωτέον υπάρχει και υποσταθμός της ΔΕΗ, πλημμύρισαν. Επίσης, έχουν γίνει ζημιές σε μηχανήματα, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε κοστουμια και σκηνικά του Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού.

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη και το προσωπικό του Ιδρύματος απομάκρυναν με ασφάλεια τους επισκέπτες του Μουσείου και τα οχήματατα, ενώ προσπάθησαν να περιορίσουν τις εκτεταμένες καταστροφές και να πραγματοποιήσουν άντληση των υδάτων εν μέσω μόνιμης διακοπής ρεύματος.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και όλα τα σχολεία στην Αττική, «για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας», όπως αναφέρεται στην απόφαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Αυτή την ώρα στους δρόμους της Αττικής παρατηρείται αυξημένη κίνηση με τους οδηγούς να βρίσκονται ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Καιρός  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση