ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κασσελάκης: «Δεν με εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015»

Τι είπε για Πρέσπες, Τσίπρα και Κοτζιά

«Η υποχρεωτική θητεία πρέπει να αλλάξει, το στράτευμα χρειάζεται εκσυγχρονισμό», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί για τη στρατιωτική του θητεία στη Θήβα. Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι δεν εκφραζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015, απάντησε για την επιχειρηματική του δραστηριότητα και τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και έθεσε τους στόχους των ευρωεκλογών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεολογικά συμπαγές κόμμα, κάτι που δεν ίσχυε πριν από 6 μήνες ή 1 χρόνο. Δεν υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ που να λέει ότι “το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια”», είπε ο κ. Κασσελάκης για το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος.

Οσον αφορά το ευρωψηφοδέλτο απάντησε: «Είμαι ο πρόεδρος που από την πρώτη στιγμή δίνει τη δύναμη στα μέλη. Για τα ευρωψηφοδέλτια, η γνώμη του προέδρου θα είναι δευτερεύουσα και πρωτεύουσα θα είναι η γνώμη των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία θα πάρει το ψηφοδέλτιο στα χέρια της».

Ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε την κριτική του για τον νόμο του 2016 για τη μη δυνατότητα πολιτικά πρόσωπα να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, ενώ απάντησε ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή εταιρείες στο εξωτερικό. «Η OSIOS δάνεισε τα χρήματα και τα πήρε πίσω», απάντησε για το δάνειο στο κόμμα λέγοντας ότι είναι περήφανος που οι εργαζόμενοι των κομματικών μέσων έλαβαν το δώρο των Χριστουγέννων και ασκώντας κριτική για τα χρέη της Ν.Δ., όπως είπε. Στο τέλος, μάλιστα, της συνέντευξης αποκάλυψε ότι φοράει κάλτσες με σχέδια αστακών, κάνοντας χιούμορ για τα περίφημα «αστακοκάραβα» που είχαν απασχολήσει τη δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες.

«Δεν περίμενα να γίνω πρόεδρος του κόμματος, δεν περίμενα ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει με 20 μονάδες, δεν είχα σκοπό να αφήσω την καριέρα μου, αλλά όταν είδα ένα πολιτικό κενό στο οποίο δεν μπορούσε κανείς τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, μπήκα μέσα στην αρένα», ανέφερε, ενώ στη συνέχεια, μιλώντας για τις πολιτικές ρίζες της οικογένειας του, είπε ότι «ποτέ δεν άγγιξε τον χώρο της δεξιάς».

«Την περίοδο 2016-2019 ο ΣΥΡΙΖΑ με εξέφραζε. Το 2015 και ειδικά το πρώτο εξάμηνο όχι. Ο κ. Τσίπρας ήταν ένας πολύ καλός πρωθυπουργός, έκανε λάθη, έχει τα κότσια να κάνει την αυτοκριτική του», σημείωσε, ενώ ερωτηθείς για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στις υποθέσεις της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών, υπογράμμισε ότι «η περίοδος 2015-2019 έχει κλείσει και τώρα έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος στον ΣΥΡΙΖΑ».

Υποστήριξε ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα πριν το Συνέδριο «δεν έθεσε τα πάνω κάτω» στο κομματικό γίγνεσθαι. «Δεν με φύτεψε ο Αλέξης, κανείς δεν με φύτεψε, γύρισα τη χώρα και κέρδισα», προσέθεσε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο. «Εγώ πήρα τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα για να συναντηθούμε μετά το Συνέδριο. Οι σχέσεις μου με τον Αλέξη είναι εξαιρετικές. Πάντα συμπορευόμασταν, το κόμμα πέρασε από μια φάση. Περάσαμε δύο διασπάσεις, μην το ξεχνάμε», συμπλήρωσε . Μάλιστα, ειδικά για την Ολγα Γεροβασίλη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην Αρτα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

«Είναι ευπρόσδεκτοι να με αμφισβητήσουν όποτε θέλουν. Θα νικήσω», εκτίμησε σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξέφρασε, πάντως, την άποψη ότι «η ανανέωση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα σοκάρει τον κόσμο» και ξεκαθάρισε ότι πάντα στόχος είναι «να κερδίσουμε» και η «ανατροπή».

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι «ήταν μια πολύ καλή συμφωνία». «Οπως ξέρετε, ο κ. Κοτζιάς είναι ένας από τους συμβούλους μου και ένα παράδειγμα προς μίμηση για το πώς κάποιος διαχειρίζεται διαπραγματεύσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση