ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάθειρξη πέντε ετών χωρίς αναστολή στον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε τον 70χρονο μουσικό ένοχο κατά πλειοψηφία για ασέλγεια εις βάρος ανήλικου κοριτσιού το διάστημα 2011-2013 στον Ωρωπό

ΑΜΠΕ

Ποινή κάθειρξης 5 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον 70χρονο μουσικό, που είχε διατελέσει μέλος του συγκροτήματος Πυξ Λαξ, τον οποίο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για ασέλγεια εις βάρος ανήλικου κοριτσιού το διάστημα 2011-2013 στον Ωρωπό.

Ο 70χρονος, που δικάζεται σε πρώτο βαθμό και είναι προσωρινά κρατούμενος για δεύτερη υπόθεση ασέλγειας εις βάρος τεσσάρων ανηλίκων, επιστρέφει στη φυλακή έχοντας πλέον μια εκτιτέα ποινή.

Η απόφαση του ΜΟΕ για την ενοχή του 70χρονου για γενετήσιες πράξεις με 6χρονο κορίτσι ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με τρεις από τους τέσσερις ενόρκους να κρίνουν πως ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης. Αντίθετος με την αναγνώριση ελαφρυντικών ήταν ο εισαγγελέας Εδρας.

Ο μουσικός είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών, με το δικαστήριο να του χορηγεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Στην αγόρευσή του, πριν από λίγες ημέρες, ο Εισαγγελέας Εδρας του ΜΟΕ είχε χαρακτηρίσει “ατόπημα” και “δικονομική αντίφαση” την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε δίνοντάς του “τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση